ΓΕΛ Γαζίου: 'Έξυπνη' εφαρμογή φέρνει κοντά εκπαιδευτικούς και γονείς

Petite Perle 300×250

Εφαρμογή για "έξυπνα κινητά". Απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικό προσωπικό και γενικά σε όσους και όσες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.  Έχει ως βασικό στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας, γεγονός που θα βελτιώσει και το ποσοστό γονεϊκής εμπλοκής, πάντα με βοηθητικό και ωφέλιμο τρόπο για τους μαθητές/-τριες και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. H εφαρμογή λειτουργείσε κινητά με λειτουργικό σύστημα Αndroid και υλοποιήθηκε μέσα από το περιβάλλον του App Inventor (http://appinventor.mit.edu)Με τα κατάλληλα κουμπιά πλοήγησης για το χρήστη η εφαρμογή περιέχει:
1η οθόνηΣύνδεσμο για την εύρεση τοποθεσίας σχολείου μέσω Google mapsΣύνδεσμο για το ιστολόγιο του σχολείου Σύνδεσμο για απευθείας τηλεφωνική κλήση στο τηλέφωνο του σχολείου Σύνδεσμο για τις πληροφορίες των εκπαιδευτικών του σχολείου Σύνδεσμο για απευθείας αποστολή email στο σχολείο Σύνδεσμο για τον λογαριασμό Facebook του σχολείου Σύνδεσμο για τον λογαριασμό Youtube του σχολείου Σύνδεσμο για τον λογαριασμό Instagram του σχολείου
2η οθόνη Φωτογραφία και πληροφορίες για το σχολείο μας

Τέλος περιέχει κουμπιά μετάβασης από τη μία οθόνη στην άλλη, καθώς και κουμπί εξόδου από την εφαρμογή.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΚΙΝHTΟ (ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ANDROID)
1. Κατεβάζουμε το αρχείο εγκατάστασης απευθείας στη συσκευή μας από ΕΔΩ ή σαρώνουμε τον κωδικό της εφαρμογής και κατεβάζουμε το αρχείο εγκατάστασης στη συσκευή μας. 

Προσοχή όμως, για να την τρέξουμε στην συσκευή μας θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει την εγκατάσταση εφαρμογής από άγνωστες πηγές (αναζητήστε στο διαδίκτυο τη σχετική αυτή ρύθμιση, ανάλογα με το μοντέλο του κινητού σας). Αφού κάνουμε λήψη του αρχείου, αναζητούμε το αρχείο στη λίστα με τα ληφθέντα αρχεία και στη συνέχεια κάνουμε εγκατάσταση του και θα εμφανιστεί ως εικονίδιο εφαρμογής στο κινητό μας.

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε από την ομάδα δράσης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, και συγκεκριμένα για τον δείκτη "Ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου–οικογένειας", του 5ου άξονα "Σχέσεις σχολείου – οικογένειας".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ