Συμφωνία TamaresTelecom και GridTelecom για υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα που θα συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή

Petite Perle 300×250

Σε συμφωνία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα, με την Κύπρο και το Ισραήλ, κατέληξαν ηTamaresTelecom, κορυφαίος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, διαχειριστής δικτύων οπτικών ινών και θυγατρική εταιρεία τηςAlumaInfrastructureFund, και η GridTelecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της GridTelecom και της TamaresTelecom για το σύστημα ANDROMEDA θα προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων,μέσα από τη δημιουργία μίας νέας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Αξιοποιώντας τις στρατηγικές γεωγραφικές θέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ, το διηπειρωτικό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών θα παρέχει συνδέσειςτεχνολογίας αιχμής με διεθνήεμβέλεια σε πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί μία εναλλακτική ψηφιακή λεωφόρος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, που αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Η GridTelecom που αναδεικνύεται σε κορυφαίοτηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας τομε δικά της διεθνή σημεία παρουσίας και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ δημιουργείέτσι ένα νέο σημαντικό ουδέτερο κόμβο συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης, στην ευρύτερη περιοχήΒαλκανίων – Μεσογείου, επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία, διαφορισμό δικτύουκαι τις συντομότερες δυνατές διαδρομές για χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγήδεδομένων.

Η Tamares Telecom διαχειρίζεται το ιδιόκτητο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα υψηλής χωρητικότηταςTAMARES-NORTH που έχει εγκαταστήσειμεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, το οποίο προεκτείνεται σε πολλαπλούς διεθνείς προορισμούς, παρέχοντας προσαρμοσμένες λύσεις επικοινωνίας μέσω προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών υπολογιστικούνέφους.Η στρατηγική συμφωνία με την Grid Telecom για το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα ANDROMEDAευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Tamares Telecom για ενίσχυση των υποδομών της, επέκταση του διεθνούς δικτύου της και αύξηση των σημείων εισόδου της στην Ευρώπη, παρέχοντας μία νέα πύλη διασύνδεσης μέσω της Ελλάδας,στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Το σύστημαANDROMEDA,που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ,θα δημιουργήσει μίαεναλλακτική κρίσιμη διέλευση μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, η οποία θα εξασφαλίσει υπερυψηλή χωρητικότητα καιεξαιρετικά χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγήδεδομένων, ενώ μέσω πρόσθετων υποθαλάσσιων και χερσαίων συνδέσεων, θα προεκτείνεται δυτικά προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και ανατολικάπρος την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς. 

ΟΠρόεδρος του ομίλου AlumaInfrastructureFund, OriYogev, δήλωσε:

«Η TamaresTelecom αναπτύσσει και επεκτείνει συνεχώς τις εθνικές και διεθνείς υποδομές της. Η συνεργασία μας με την GridTelecom για την κατασκευή και λειτουργία του καλωδιακούσυστήματος ANDROMEDA θαενδυναμώσει σημαντικά την ήδη ισχυρή εμβέλειάμας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.Οι επενδύσεις μας σε νέα τηλεπικοινωνιακά έργα και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις αναδεικνύουν την ηγετική μας θέσηη οποία οφείλεται  κυρίως στη διαφοροποίηση των υποδομών μας με την κατασκευή νέων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων και οπτικών δικτύων διέλευσης. Καλύπτουμεέτσι την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για μεταφορά δεδομένων υψηλής αξίας,μέσω μίας εναλλακτικής τηλεπικοινωνιακής γέφυραςμεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε:

«Ο ΑΔΜΗΕ δημιουργεί τα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του μέλλοντος,  συμβάλλοντας στο μετασχηματισμό της Ελλάδας σε κρίσιμο κόμβο ενέργειας και δεδομένων μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας. Το Ισραήλ εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε σημαντικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο στη Μέση Ανατολή και το γεγονός αυτό δημιουργεί ισχυρές συνέργειες και αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί η στρατηγική συνεργασία της θυγατρικής μας Grid Telecom με την Tamares Telecom, θα οδηγήσει στην κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος ANDROMEDA, έργο που θα δημιουργήσει έναν νέο διεθνή διάδρομο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ανατολής και Δύσης με επίκεντρο την Ελλάδα, και θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του ομίλου ΑΔΜΗΕ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ