Δάσκαλος κατηγορείται ότι έβαλε ταινία ακατάλληλου περιεχομένου σε μαθητές της Δ' Δημοτικού

Petite Perle 300×250

Καμία απάντηση δεν έχουν λάβει ακόμα οι γονείς μαθητή της Δ΄ Δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι προσέφυγαν με εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας δασκάλα ότι έδειξε μέσα στην τάξη, εν ώρα μαθήματος, ερωτική ταινία με ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις μεταξύ αγοριών.

Ο δικηγόρος των γονιών (και οι δύο είναι εκπαιδευτικοί, ο πατέρας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η μητέρα στη δευτεροβάθμια), Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, η εξώδικη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 19 Μαΐου και από τότε οι γονείς βρίσκονται σε αναμονή. Κατά τον ίδιο, για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο, μέχρι στιγμής απλώς έγιναν συστάσεις στη δασκάλα.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε σχολείο του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον κ. Κατσιβαρδά, εντελώς ξαφνικά η δασκάλα έδειξε στους μαθητές της, της Δ΄ Δημοτικού, την ερωτική ταινία «Αγόρια στο ντους».

«Η ταινία έδειχνε αγόρια, τα οποία βρίσκονταν σε κατασκήνωση, να φιλιούνται και να θωπεύονται στο ντους. Όταν το παιδί των εντολέων μου γύρισε στο σπίτι μετά το σχολείο εκείνη την ημέρα, οι γονείς είδαν να παρουσιάζει μία δυσθυμία κι ένα ψυχικό άλγος. Το ρώτησαν τι του συμβαίνει και το παιδί τους είπε για την προβολή της ταινίας την τελευταία ώρα του μαθήματος, η οποία έγινε εντελώς ξαφνικά.

Οι γονείς, στη συνέχεια, ρώτησαν το παιδί για το δίδαγμα της συγκεκριμένης ταινίας και εκείνο απάντησε ότι η δασκάλα τους είπε ότι ο εκπαιδευτής της κατασκήνωσης στην ταινία ήταν φασίστας. Αυτό διότι έλεγε στην ταινία στα παιδιά ότι πρέπει να γίνουν άντρες», λέει ο κ. Κατσιβαρδάς.

Κατά τον ίδιο, με την προβολή της ταινίας αντέδρασαν πολλοί γονείς των μαθητών, αφού το ζήτημα είναι ότι μέσα στην τάξη προβλήθηκε ταινία ακατάλληλου περιεχομένου σε παιδιά μόλις δέκα ετών.

«Στείλαμε εξώδικα στη διεύθυνση του σχολείου, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά από τις 19 Μαΐου δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Θέλουμε να ξέρουμε, αν η συγκεκριμένη επιλογή της δασκάλας είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, αν συμφωνεί το υπουργείο και αν προβλέπεται η προβολή μιας τέτοιας ταινίας σε παιδιά δέκα ετών. Αν όχι ζητάμε να διερευνηθεί πειθαρχικά το ζήτημα.

Και άλλοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες και όπως πληροφορούμαι, μέχρι στιγμής αρκέστηκε σε συστάσεις προς τη δασκάλα», τονίζει ο κ. Κατσιβαρδάς.

Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι δεν ήταν αμιγώς το ομοφυλοφυλικό περιεχόμενο της ταινίας που ενόχλησε σφόδρα τους γονείς, αλλά το γεγονός ότι προβλήθηκε ερωτική ταινία μέσα στην τάξη σε παιδιά της Δ΄ Δημοτικού.

«Δεν επρόκειτο για ταινία που προβάλει μία πολιτική προπαγάνδα αλλά για μία ταινία που κινείται στην κατεύθυνση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά τόσο ευαίσθητης ηλικίας. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Δεν είναι το ζήτημα η ομοφυλοφυλία. Και ετεροφυλοφυλικές περιπτύξεις να έδειχνε η ταινία, πάλι θα θεωρούσαμε ότι το περιεχόμενο θα ήταν αισχρό και χυδαίο. Εξετάζουμε το γεγονός ως συμβάν και κρατάμε ίσες αποστάσεις απέναντι όλων. Πληροφορούμαι ότι και άλλοι γονείς θα προχωρήσουν άμεσα σε νομικές ενέργειες», σημειώνει ο κ. Κατσιβαρδάς.

πηγή: www.in.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ