Την Παρασκευή απολογούνται για τα θερμοκήπια με το χασίς στη Μεσαρά

Petite Perle 300×250

Κατηγορίες για κακουργηματική διακίνηση ναρκωτικών επιβλήθηκαν σε δύο άνδρες που συνελήφθησαν σε θερμοκήπια στη Μεσαρά, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι κατηγορούμενοι, ένας 53χρονος Έλληνας αγρότης και ένας 33χρονος Πακιστανός, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ο εισαγγελέας τους κατηγόρησε για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την επόμενη Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, οι αρχές αναζητούν τον 46χρονο αδελφό του συλληφθέντα 53χρονου, καθώς και τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για καλλιέργεια κάνναβης σε θερμοκήπια, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά κέρδη. Ένας εισαγγελέας στο Ηράκλειο εξέτασε την περίπτωση ως ένα περιστατικό διακίνησης ναρκωτικών με σκοπό το εμπόριο, με προβλεπόμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, μέσω κοινών δραστηριοτήτων που

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε χθες (23.05.2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη  σύλληψη δύο ατόμων (ο ένας Κρητικός και ο δεύτερος Πακιστανός) και η ταυτοποίηση ακόμα ενός ντόπιου, που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το  Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αναφορικά με δύο κρητικούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας των κρητικών όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός.

Εντός των θερμοκηπίων  βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με 780 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-57.260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
-πιστόλι με γεμιστήρα,
-περίστροφο,
-κυνηγετικό όπλο,
-265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
-το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
-πτυσσόμενη ράβδος

Επίσης κατασχέσθηκε ένα όχημα  ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ