Κέντρο Υγείας Ηρακλείου: Νέα διαδικασία για τις αιματοτολικές εξετάσεις των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Petite Perle 300×250

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, 1ο και 2ο ΚΥ Χανίων,  στο πλαίσιο του  σχεδιασμού παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία της υγείας πολιτών, παιδιών και ενηλίκων, με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down κ.α. ενημερώνουν για τη νέα διαδικασία λήψης δειγμάτων αίματος για εργαστηριακό έλεγχο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή φροντιστές παιδιών και ενηλίκων με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down κ.α. που χρήζουν εργαστηριακού αιματολογικού ελέγχου μπορούν καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και μέχρι 13:00 το μεσημέρι, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη γραμματεία των μικροβιολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να ενημερώνουν σχετικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες/ιστορικό του ατόμου φροντίδας τους και να ορίζεται άμεσα το ραντεβού τους.

Σκοπός είναι οι αιμοληψίες στα άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα να πραγματοποιούνται προγραμματισμένα, χωρίς καμία αναμονή, σε ένα προστατευμένο από εντάσεις και θορύβους περιβάλλον, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα λόγω κοσμοσυρροής,  που θα προάγει το αίσθημα ασφάλειας και την ηρεμία που έχουν ανάγκη, προκειμένου να προωθεί η συνεργασία με τα μέλη της υγειονομικής ομάδας και η αιμοληψία να διενεργηθεί αποτελεσματικά.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και φροντιστές είναι:

ΚΥ Ηρακλείου:  2810-719267

1ο Κ.Υ. Χανίων:  28210- 24627

2ο ΚΥ Χανίων:   28210-08351

Η διενέργεια των αιματολογικών/ βιοχημικών και μικροβιολογικών εξετάσεων υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες θα πραγματοποιείται κατά το οριζόμενο ραντεβού, με την προσκόμιση του ιατρικού παραπεμπτικού.

Σημειώνεται ότι, σε κάθε άλλη περίπτωση, οι πολίτες με αναπηρία εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε όλες τις μονάδες υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ