Τελευταία Ενημέρωση:
Της Κορίνας Καφετζοπούλου
Ένα δυνατό εκλογικό σώμα είναι ο δήμος Μαλεβιζίου, και υπολογίσιμη δύναμη στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, λόγω και των συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή.
Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείου Ηρακλείου είναι πιο ξεκάθαρο επί πραγματικών στοιχείων ποιος πήρε τι και που.
Όπως προκύπτει οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς στα 53 εκλογικά τμήματα του Μαλεβιζίου, στις Δημοτικές Ενότητες Γαζίου, Κρουσώνα, Τυλίσου είναι οι Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και Ελένη Βατσινά (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και οι δύο σε εκλόγιμη θέση.
Σε σχέση και με τη δύναμη των κομμάτων και με δεδομένο ότι η ΝΔ, αναδείχθηκε πρώτη με ποσοστό 35,61% (6.071 ψήφους) ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης είναι πρώτος σε σταυρούς στην περιοχή και συγκέντρωσε, 2.744.
Ακολουθούν οι:
Λευτέρης Αυγενάκης 2.409
Γιώργος Ματαλλιωτάκης 2.096
Μάξιμος Σενατάκης 2.037
ΠΑΣΟΚ 25,06% 4.272
Πρώτη η Ελένη Βατσινά με 2026 σταυρούς. Στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και μια έκπληξη που είναι ο Γιώργος Ξυλούρης στην τρίτη θέση.
Αναλυτικά:
Λάμπρος Βαμβακάς 1.847
Γιώργος Ξυλούρης 1.345
Φραγκίσκος Παρασύρης 1.302
ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ 21,84% 3.724
Οι μεγάλες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ Π Σ επηρέασαν την σταυροδοσία των υποψηφίων .
Πρώτος στις κάλπες του Μαλεβιζίου είναι ο Χάρης Μαμουλάκης με 1.564 σταυρούς και ακολουθούν.
Σωκράτης Βαρδάκης 1.233
Βασίλης Σμπώκος 1. 140
Νίκος Ηγουμενίδης 1.050