Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με τον Πληρεξούσιο Υπουργό της Κίνας στην Αθήνα

ΤηνΠεριφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Πληρεξούσιος Υπουργός της Κίνας στην Αθήνα LaiBo συνοδευόμενος από τον Διευθυντή διοικητικών και προξενικών σχέσεωνGuoXiaoyu, τον Αστυνομικό σύνδεσμο  της Πρεσβείας της Κίνας και τον Πρόξενό της στην Αθήνα.

Την Κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης-σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, την οικονομία, τον πολιτισμό ενώ δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στονεοιδρυθέν κέντρο αμοιβαίας μάθησης πολιτισμού Κίνας και Ελλάδας.

Μάλιστα ο κ. LaiBo εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ασφάλεια που παρέχει η Κρήτη στους ξένες επισκέπτες της.

Παράλληλα  προσκάλεσαν τον κ. Κώτσογλου να συμμετάσχει σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το επόμενο διάστημα με θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των  διπλωματικών σχέσεων, στον πολιτισμό αλλά και στον τουρισμό.

Ο κ. Κώτσογλου με τη σειρά του, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους στο νησί μας, τονίζοντας πως μας συνδέουν πάντα οι άνθρωποι, η ιστορία και ο πολιτισμός.

«Η διαφορά μας (ως Κρητικοί) είναι η αυθεντικότητά μας.Εμείς θέλουμε ο επισκέπτης μας να ξεχάσει ότι είναι ένας από τους πολλούς και να νιώσει μοναδικός, να ζήσει την απόλυτη εμπειρία.Μας αρέσει ο ξένος να γίνεται ένας από εμάς. Στην Κρήτη η «εμπειρία» είναι το σημαντικότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.

Τέλος επισήμανε πως η Κρήτη είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός  και αυτός είναι και ο λόγος που προτιμάται παγκοσμίως κάθε χρόνο ως ένας από τους καλύτερους «Familydestination».

Δεχόμαστε, είπε κ. Κώτσογλου, κάθε χρόνο 6 εκατομμύρια τουρίστες κυρίως από την Ευρώπη, ασφαλώς επιθυμούμε να επιστρέψει ο Κινέζος τουρίστας στο νησί, να ενημερωθεί για τον πολιτισμό του, την ιστορία του, τη μοναδική φύση του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να κάνει διακοπές 12 μήνες το χρόνο!

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Τουρισμός - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ