Νίκος Ανδρουλάκης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα»

Στη Μονή Τοπλού βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις θέσεις του κόμματος για τη φορολογική πολιτική, τονίζοντας πώς ο στόχος είναι να μειωθεί το βάρος στη μεσαία τάξη:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στόχο για τη φορολογική πολιτική, να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και το φτωχότερο Έλληνα.»

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το φορολογικό:

«Η σημερινή κυβέρνηση που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω φόρους έχει πάρει από έμμεσους φόρους, ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης τα τελευταία δύο χρόνια.»

Παράλληλα πρόσθεσε πώς το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα του:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό. Προτεραιότητα έχει πρώτον να υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας οικογένειας χωρίς παιδιά, για να βοηθήσουμε το δημογραφικό μας. 

Είναι άδικο να είναι τόσο ψηλά ο φόρος στην μισθωτή εργασία, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες. 

Και βέβαια λέμε ότι θα φορολογήσουμε τα μερίσματα, για  να καταλάβετε πόσο περιφρονεί τη λογική της κοινωνίας η Νέα Δημοκρατία, η διαφορά γι ακάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα -και δεν μιλώ για κέρδη- 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση.»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε πώς για το κόμμα του προτεραιότητες είναι τόσο η υγεία όσο και η παιδεία:

«Αν νομίζουν λοιπόν κάποιοι ότι το μέλλον του ελληνικού λαού είναι ένα ΕΣΥ με μηδαμινές υπηρεσίες για τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους, μια δημόσια παιδεία η οποία δεν θα στηρίξει τα νέα παιδιά, τους νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά με σύγχρονα εφόδια για να μπορούν να αντέξουν στο σημερινό ανταγωνισμό πανευρωπαϊκά, τότε έχουμε άλλη φιλοσοφία. Η μεσαία τάξη και οι πιο ευάλωτοι Έλληνες μπορούν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ που ξέρει καλά να κάνει και αντιπολίτευση αλλά και με σωστές ιδέες να εκσυγχρονίσει τη χώρα.»

Δείτε το βίντεο:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ