Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι είπε ο δικηγόρος του για τις πανελλαδικές

Ανάμεσα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος χθες μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Μαλανδρίνου για να εξεταστεί στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Ο καταδικασμένος για γυναικοκτονία σε πρώτο βαθμό, κλήθηκε έτσι να αναπτύξει τις απόψεις του… για την έμφυλη βία και να προτείνει τρόπους για την επίτευξη της ισότητας.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο Κωνσταντίνος Δούνας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Φωκίδας είπε:

«Τελικά του δόθηκε η άδεια και έδωσε εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η μεταγωγή του έγινε στις 6 το απόγευμα και στις 9 η ώρα πήρε τα θέματα. Όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Σε μιάμιση περίπου ώρα παρέδωσε τα θέματα και από ό,τι μου είπαν ήταν στεναχωρημένος».

Δεν γνώριζα ότι θα δώσει εξετάσεις

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας και αυτός στην εκπομπή ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ο εντολέας του θα έδινε εξετάσεις ενώ διευκρίνισε πως ακόμα δεν γνωρίζει πως έγραψε καθώς δεν έχει μιλήσει μαζί του.

Πρόσθεσε ακόμα πως το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια που θα κρίνουν γενικότερα το ζήτημα του χαρακτήρα του κατηγορουμένου και διευκρίνισε ότι η κατηγορία δεν αλλάζει.

«Όλες αυτές τις ημέρες είχαν δημιουργηθεί πολλά ζητήματα. Εγώ είχα άγνοια πως θα έδινε εξετάσεις και ήταν μία επιλογή της τελευταίας στιγμής. Το ζήτημα είναι πως δεν έχω μιλήσει μαζί του. Όταν θα μιλήσω, θα ενημερωθώ για το πώς έγραψε. Αντιλαμβάνομαι την κοινωνία αλλά το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλήνιες είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια. Το δικαστήριο κρίνει γενικότερα το ζήτημα του χαρακτήρα του κατηγορούμενου. Η υπόθεση έχει πολύ πορεία ακόμη. Κάποιος κρατούμενος που περνάει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικαιούται την παρακολούθηση των μαθημάτων. Δεν αλλάζει κάτι στην κατηγορία».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της ψυχιάτρου της Καρολάιν, είπε τα εξής:

«Μιλάμε για μία μάρτυρα από την πολιτική αγωγή που αναπτύσσει μία κατάθεση που έχει να κάνει με όλα εκτός από τον Μπάμπη Αναγνώστοπουλο τον οποίο δεν έχει δει και δεν μπορεί να αξιολογήσει. Κάνει μία τοποθέτηση για ψυχιατρικά ζητήματα και γι' αυτό ζητήσαμε την πραγματογνωμοσύνη. Ας οριστεί ψυχίατρος του Δημοσίου για να βγει ένα συμπέρασμα.

Όταν ένας άνθρωπος (σ.σ ο πατέρας της Καρολάιν) έχει μιλήσει για ναρκωτικά κ.α οφείλει και πρέπει να έρθει να καταθέσει».

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ