Μεν. Μποκέας: «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: το Μαλεβίζι κάνει το μήνυμα πράξη»

«Το όραμα που ξεκίνησε για να αποδώσει ελεύθερο χώρο, να αλλάξει την καθημερινότητα και να μας δώσει καλύτερη ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με γρήγορες και εύκολες οικολογικές μετακινήσεις. Για αυτό στη μεγάλη ανάπλαση της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου που ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο Γάζι, το ποδήλατο γίνεται ένας ισχυρός σύμμαχός μας για τον σεβασμό στην πόλη, αλλά και για την πρόσβαση σε αυτήν από τη μια άκρη ως την άλλη. 3.500 μέτρα ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης γίνονται κομμάτι του Μαλεβιζίου που αλλάζει. Που γίνεται πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό για όλους. Σε συνδυασμό με το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που αποκτάμε σύντομα, θέλουμε να δούμε το ποδήλατο κομμάτι της ζωής μας. Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα και το Μαλεβίζι κάνει το μήνυμα πράξη» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Με συγκεκριμένες δράσεις ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλει να ενισχύσει την μικροκινητικότητα επιτυγχάνοντας παράλληλα τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος δίνοντας λύσεις στους πολίτες και ενθαρρύνοντας τους για τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς. 

Στο εμβληματικό έργο για το Γάζι και ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου, την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου έχει προβλεφθεί η δημιουργία ποδηλατόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας συνολικού μήκους 3500 μέτρων. Ένας ποδηλατόδρομος που θα δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν το ποδήλατο τους με μία κυκλική διαδρομή από τον Ξηροπόταμο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Ο  Δήμος έχει εξασφαλίσει επίσης από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του υπουργείου Υποδομών, χρηματοδότηση ύψους 317.900 με την πρόταση «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Μαλεβιζίου» όπου προβλέπεται η προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Παράλληλα όμως με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Γαζίου στόχος είναι η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης όπως είναι το ποδήλατο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ