Ναύπλιο: Στο αυτόφωρο ο ιερέας που έστειλε χυδαίο βίντεο σε 12χρονο

Petite Perle 300×250

Ο ιερέας από το Ναύπλιο, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη

Με την διαδικασία του αυτόφωρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 40χρονος ιερέας, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγοράκι.

Ο ιερέας, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Παρά το αίτημα της υπεράσπισης, να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα, μετά από πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως, αρνήθηκε και ζητήθηκε την προσωρινή του κράτηση.

Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας

Ο ιερέας κατηγορείται ότι έστειλε στον 12χρονο μέσω social media, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ,  ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερέα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στην υπόθεση και τη δράση του.

Τέθηκε σε αργία ο ιερέας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υπόθεση του ιερέα, γνωστοποιώντας ότι τέθηκε σε αργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η `Ιερά Μητρόπολις «Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ' `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

ΠΗΓΉ: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ