Στον Λ. Αυγενάκη με την κούπα οι Βετεράνοι Πρωταθλητές Μπάσκετ

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου επισκέφθηκε τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και υποψήφιο Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη βοήθεια και τη στήριξη, που τους επέτρεψε να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων – Παλαιμάχων, το οποίο διοργανώθηκε φέτος στη Λάρισα και η ανδρική ομάδα του ΣΒΕΚΗ το κατέκτησε αήττητη στην ηλικιακή κατηγορία 50+ για 3η συνεχή χρονιά.

Ο κ. Αυγενάκης τους συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και την πολυποίκιλη συνεισφορά τους στα αθλητικά δρώμενα του νομού μας και της Κρήτης και επιισήμανε ότι ο βετερανισμός ήταν από τους τομείς που δόθηκε προτεραιότητα αυτή την 4ετία στο Υφυπουργείο Αθλητισμού:
Με το άρθρο 52 του νόμου 4908/2022 θωρακίστηκαν οι βετεράνοι έτσι ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους εν ενεργεία αθλητές στην εκάστοτε Ομοσπονδία και ρυθμίστηκε ως υποχρεωτική η έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας, η ετήσια πιστοποίηση της υγείας τους κ.λπ.

Εδώ η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

"ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου και την κούπα των Πρωταθλητών από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων – Παλαιμάχων, που διοργανώθηκε φέτος στη Λάρισα!

Στην ανδρική ηλικιακή κατηγορία των 50+ ο ΣΒΕΚΗ κατέκτησε αήττητος για 3η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα, με βετεράνους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο τοπικό μας μπάσκετ, όπως οι Δότσιος, Ψαθάκης, Μαρής, Τσακίρης, Λαζόπουλος, Γαϊτανάκης, Κουτσάκης, Ζωγραφίνης, Φασουλάκης, Βιδοζαχαράκης, Ζουράρης, Κεαλάρ, Λαγουδάκης, Γαβριλάκης και με προπονητές τον Βαγγέλη Λιόλιο και τον Γιάννη Πετεινό.

Κι ακόμα περισσότερο, ο υπερδραστήριος Σύνδεσμός μας είχε την πολυπληθέστερη αποστολή στο Πανελλήνιο, με συνολικά 47 αθλητές και αθλήτριες, συμμετέχοντας και στην ανδρική ηλικιακή κατηγορία 40+, αλλά και στις γυναίκες για πρώτη φορά.

Πολλά μπράβο στον πρόεδρο του ΣΒΕΚΗ, Δημήτρη Δότσιο και όλο το ΔΣ του Συνδέσμου για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και την πολυποίκιλη συνεισφορά τους στα αθλητικά δρώμενα του νομού μας και της Κρήτης.
Τους ευχαριστώ και για τα θερμά τους λόγια, για τη βοήθεια και τη στήριξη που τους παρείχαμε ώστε να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο βετερανισμός, άλλωστε, ήταν από τους τομείς που δώσαμε προτεραιότητα αυτή την 4ετία στο Υφυπουργείο Αθλητισμού: Με το άρθρο 52 του νόμου μας 4908/2022 θωρακίσαμε τους βετεράνους έτσι ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους εν ενεργεία αθλητές στην εκάστοτε Ομοσπονδία, ρυθμίσαμε ως υποχρεωτική την έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας, την ετήσια πιστοποίηση της υγείας τους κ.λπ."….

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ