Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε ροζ βίντεο σε 12χρονο

Ναύπλιο: Έκρινε την στάση των δημοσιογράφων, όταν είχε γίνει θέμα για έναν ιερέα που δεν επέτρεπε την είσοδο στην εκκλησία σε εμβολιασμένους πιστούς.

«Αγανάκτησα όταν είδα πηχυαίους τίτλους γι' αυτόν τον ιερέα ότι δεν επιτρέπει την είσοδο στους εμβολιασμένους».

Στη δική του την περίπτωση ωστόσο, οι τίτλοι είναι ανατριχιαστικοί, γιατί φέρεται να έστειλε δύο άσεμνα βίντεο και ανάρμοστα μηνύματα σε 12χρονο μαθητή και σήμερα, με τα ράσα του και χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

«Δεν έχω επικοινωνία με κανένα ανήλικο. Το βίντεο στάλθηκε εκ παραδρομής, θεωρώντας ότι μιλάω με έναν διαδικτυακό μου φίλο από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει το ίδιο όνομα με τον ανήλικο. Είμαι συντετριμμένος».

Ο ιερέας επιμένει πως το βίντεο στον 12χρονο εστάλη εκ παραδρομής και πως το έστελνε σε έναν φίλο του με το ίδιο όνομα.

«Έκανα το τελευταίο δεκαήμερο με έναν ενήλικα διαδικτυακό σεξ, είχα επικοινωνία και με άλλους ενήλικες, δεν είχα πότε καμία φυσική επαφή με κανέναν».

Ο 12χρονος μίλησε στους γονείς του

Ο 12χρονος, μόλις πήρε το πρώτο βίντεο στο κινητό του, φέρεται να αντέδρασε άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έστειλε στον πατέρα του ζητώντας του βοήθεια για το τι πρέπει να κάνει.

«Ακούστε τα παιδιά σας. Ναι, μου ζήτησε βοήθεια».

Η μητέρα του 12χρονου, αφού μίλησε πρώτα με το παιδί της, πήγαν μαζί στο τμήμα και έκαναν τη μήνυση σε βάρος του 40χρονου κληρικού.

«Με κάλεσαν κι άλλες μητέρες και μου είπαν 'κι εμείς την πατήσαμε, μπράβο που μίλησες'».

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τα τέσσερα κινητά του ιερέα, τον υπολογιστή και ό,τι άλλο ηλεκτρονικό μέσο έχει ο Αρχιμανδρίτης στην κατοχή του, προκειμένου να διαπιστώσουν τι μηνύματα έστελνε και πού.

Το βέβαιο είναι ότι ο ιερέας είχε πλούσια δράση στο διαδίκτυο, με αρκετές φωτογραφίες όπου περιτριγυρίζεται από παιδιά.

Ένας ιερέας που καθημερινά ανέβαζε βιντεάκια, όχι μόνο για να κηρύξει τον λόγο του Θεού αλλά και για να σχολιάσει, όπως εκείνος θεωρεί, την επικαιρότητα, χωρίς να κρύβει και το πάθος του για τη ταχύτητα και τα αυτοκίνητα.

Η υπόθεση σήμερα αναβλήθηκε για να εκδικαστεί σε 10 ημέρες. Έως τότε, ο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο πατέρας του 12χρονου μιλώντας στο Mega ευχαρίστησε τη ΜΜΕ που ανέδειξαν το περιστατικό.

«Παλιότερα είχαμε βγει και για ποτό με τον ιερέα και του είχα και πλήρη εμπιστοσύνη», είπε αρχικά ο κ. Κερεμέζης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ