Λ. Αυγενάκης: Η ανάπτυξη καινοτόμων εγχειρημάτων όπως η αθλητική ρομποτική

Petite Perle 300×250

Μεγάλη πρόοδος για τον νομό μας στις νέες τεχνολογίες και στον τομέα της ρομποτικής. Λίγους μήνες μετά την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής στο Ηράκλειο, με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται ένα φεστιβάλ στις Μοίρες, που εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική.
Πλημμύρισε το Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών από φωνές, γέλια και φαντασία από τα παιδιά περισσότερων από 60 ομάδων που δοκίμασαν την εφευρετικότητα και τις δεξιότητές τους στα ρομποτικά αθλήματα του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλλυ, της σκοποβολής και της έκθεσης.


Ο ενθουσιασμός των παιδιών, των δασκάλων και των γονέων είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όσους πιστέψαμε στην ανάπτυξη καινοτόμων εγχειρημάτων, όπως η αθλητική ρομποτική. 
Ως Υφυπουργός Αθλητισμού πίστεψα στη διασύνδεση της ρομποτικής με τον Αθλητισμό, όπως επίσης και στην ανάπτυξη των e-Sports μέσα στην αθλητική μας οικογένεια. Είμαστε άλλωστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που θέσπισε νομοθετικά ένα οργανωμένο πλαίσιο για τα e-Sports με την επίσημη αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας.
Πολλά συγχαρητήρια στον HERO Hellenic Educational Robotics Organization στον Δήμο Φαιστού, στην Περιφέρεια Κρήτης, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που συμμετείχαν, στους γονείς, που στηρίζουν το καινοτόμο αυτό εγχείρημα, στους εκπαιδευτικούς και στους χορηγούς, που συνέβαλαν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, με στόχο να καταστεί θεσμός.

Ο Υποψηφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής στις Μοίρες και παρακολούθησε την προσπάθεια των παιδιών που συμμετείχαν από 60 ομάδες.

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στην επιτυχία του εγχειρήματος, η οποία αποτελεί ανταμοιβή της εμπιστοσύνης και της έμφασης που έδωσε την τελευταία τετραετία από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε καινοτόμα είδη όπως τα eSports και η αθλητική ρομποτική.

Τέλος έδωσε συγχαρητήρια στον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον Δήμο Φαιστού και στην Περιφέρεια Κρήτης για την επιτυχημένη διοργάνωση με την ευχή να καταστεί θεσμός για την περιοχή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ