Αίθριος γενικά ο καιρός με λίγες νεφώσεις

Petite Perle 300×250

Με τις βροχές να επιμένουν σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα συνεχιστεί ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, όμως από σήμερα προβλέπεται βελτίωση, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες (Κυριακή 11/6 και Δευτέρα 12/6). Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η αστάθεια αναμένεται να περιοριστεί την επόμενη εβδομάδα και ο υδράργυρος να ανέβει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και τοπικά στη Κεντρική Στερεά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Κεντρική, Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 24 βαθμούς), 23 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 17 έως 23 βαθμούς), 23 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΉ: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ