Θεσσαλονίκη: Σε επέμβαση υποβλήθηκε η ανήλικη με το σύνδρομο "Ραπουνζέλ"

Petite Perle 300×250

Ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά παιδιού με σύνδρομο Rapunzel κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πριν από λίγα 24ωρα γιατροί στη Θεσσαλονίκη. Η 14χρονη ασθενής είχε στο στομάχι της μια γιγαντιαία μάζα από τρίχες και κλωστές βάρους 700 γραμμαρίων.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στην κλινική «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη ενώ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου από γειτονικό νομό της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (13/6) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

«Έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια»

«Τριχόπλημα είναι η μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρεντορολογικό σωλήνα μετά από βρώση αυτών. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%» επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Κατερίνα Ραμματά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η 14χρονη κοπέλα φέρεται να έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια.

Το νεαρό κορίτσι, που πλέον έχει αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.

Το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

πηγή: www.newsbeast.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ