Κανονικά συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Petite Perle 300×250

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, απορρίπτοντας το αίτημα της παραίτησης του κατηγορούμενου από τη δίκη.

Κανονικά θα συνεχιστεί η δίκη του καθ'ομολογιαν συζυγοκτόνου της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθώς το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε το αίτημα της παραίτησης του κατηγορούμενου από τη δίκη.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά με άλλους συνηγόρους που θα διορίσει το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως εάν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτως διοριζόμενους δικηγόρους, τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Αναγνωστόπουλου.

Πριν από μέρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μέσω του συνηγόρου του, είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί της δίκης σε δεύτερο βαθμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα, εμφανίστηκε στο ακροατήριο η συνήγορός του και δήλωσε ότι ο 34χρονος πιλότος παραιτείται από τη δίκη και η ίδια μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον έτερο συνήγορο, από την υπεράσπισή του.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να συνεχιστεί η διαδικασία αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση.

«Η δήλωση παραίτησης θα έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο»,  είπε ο εισαγγελέας ζητώντας να διοριστούν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο νέοι συνήγοροι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι την πρόοδο της δίκης ζήτησε και η πολιτική αγωγή. Από την αίθουσα απουσιάζει ο κατηγορούμενος.

πηγή: www.naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ