Στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Petite Perle 300×250

Στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον έτερο Υποψήφιο Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στις 3 και 14 Ιουνίου του 1942, ως αντίποινα για το μεγάλο σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης:

"Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των συμπατριωτών μας αποτελεί υπόδειγμα παραδειγματισμού, θαυμασμού και αγωνιστικότητας, αξίες που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε στο πέρασμα των χρόνων".

​Δείτε εδώ την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

"ΓΑΖΙ- ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον συνυποψήφιο Βουλευτή Ηρακλείου, Μάξιμο Σενετάκη, καταθέσαμε στεφάνι για να τιμήσουμε τη μνήμη των 62 ηρώων συμπατριωτών μας, που εκτελέστηκαν στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου τον Ιούνιο του 1942 από τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι διέπρατταν θηριωδίες καθ' όλη την διάρκεια της Κατοχής. Σε μια αιματηρή περίοδο για τον τόπο μας αναδείχτηκαν οι προσωπικότητες που έμελλε να σημαδέψουν ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου και να γίνουν τα σύμβολα του μεγάλου αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα. Οι ήρωες εκείνοι ύψωσαν το ανάστημά τους υπερασπιζόμενοι το ιδανικό της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, με τίμημα την ίδια την ζωή τους. Η θυσία των ηρώων που τιμούμε σήμερα, συγκίνησε και εξακολουθεί να συγκινεί όλους τους Έλληνες πατριώτες. Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των συμπατριωτών μας αποτελεί υπόδειγμα παραδειγματισμού, θαυμασμού και αγωνιστικότητας, αξίες που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε στο πέρασμα των χρόνων."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ