Ηράκλειο: Αύριο η δίκη για το τροχαίο με θύμα τον 37χρονο δάσκαλο οδήγησης

Petite Perle 300×250

Συνεχίζεται αύριο Παρασκευή, 16 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 37χρονου εκπαιδευτή οδήγησης Γιώργου Ξυδάκη

Αύριο Παρασκευή, 16 Ιουνίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 37χρονου εκπαιδευτή οδήγησης, Γιώργου Ξυδάκη, τον 15αύγουστο του 2018, στο Ηράκλειο. Η δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχαν καταγραφεί στιγμές μεγάλης έντασης. Η χαροκαμένη μητέρα του αείμνηστου Ξυδάκη με πόνο ψυχής καταφέρθηκε εναντίον ενός εκ των κατηγορουμένων, με τον οποίο εξάλλου φέρεται να σημειώθηκε διαπληκτισμός έξω από το ακροατήριο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, μετά τη διακοπή της δίκης, ένας από τους κατηγορούμενους φώναξε με όλη του τη δύναμη «είμαι αθώος». Έντονα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές επικράτησαν ακόμη όταν η μητέρα του Γιώργου Ξυδάκη έβγαλε από την τσάντα της μια κορνίζα με φωτογραφία του παιδιού της.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, η γυναίκα έβγαλε από την τσάντα τα παπούτσια που φορούσε ο άτυχος εκπαιδευτής οδήγησης και είπε με δάκρυα στα μάτια ότι τα παπούτσια αυτά είναι «ό,τι της απέμεινε» από το παιδί της.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τέσσερα άτομα, άπαντες φίλοι του θύματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού ο Ξυδάκης, ο οποίος κινείτο σε μοτοσυκλέτα επί της λεωφόρου Σενετάκη (πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει την εθνική οδό με το αεροδρόμιο Ηρακλείου), εκσφενδονίστηκε στο πλάι του δρόμου, οι φίλοι του τον άφησαν αβοήθητο, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεψυχήσει μαρτυρικά.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι (δύο εκ των οποίων είναι αδέρφια) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκατάλειψη του θύματος, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπρόσθετα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Άπαντες αρνούνται μετ' επιτάσεως τις κατηγορίες.

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ