Λευτέρης Αυγενάκης: «Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος ενισχύει και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας»

Petite Perle 300×250

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση των συνόρων της χώρας, ανέδειξε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από τον χαιρετισμό του στην  Ημερίδα με θέμα «Θαλάσσια Ατυχήματα-Πνιγμοί-Αντιμετώπιση & Ψηφιοποίηση Υπηρεσιών» του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές τις Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με μετρήσιμα αποτελέσματα, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά και στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Επισήμανε, επίσης, τη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Αυγενάκη, Γιώργος Σκανδαλάκης.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί σήμερα τη σπουδαία Ημερίδα με θέμα τα Θαλάσσια Ατυχήματα τους Πνιγμούς, την πρόληψη-αντιμετώπιση και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Μια εκδήλωση, πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς πραγματοποιείται στη σκιά του τραγικού ναυαγίου, που συνέβη ανοιχτά της Πύλου, το οποίο και μας έχει συγκλονίσει όλους.

Ένα τραγικό συμβάν, στο οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, κόντρα στα μικροπολιτικά συμφέροντα της αντιπολίτευσης, έμειναν πιστοί στο καθήκον τους, συνεχίζοντας τις έρευνες νυχθημερόν, ακόμα και όταν οι ελπίδες είχαν λιγοστέψει.

Η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται στον πυρήνα αυτής, καθώς πιστεύουμε ότι η ενίσχυσή του, ενισχύει και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Η κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε στην περίοδο 2015-2019. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί:

-Μείωση των ροών από πάνω από 1 εκατομμύριο της περιόδου 2015-2019 σε 46 χιλιάδες την περίοδο 2020-2022.

-Μείωση των δομών από 121 το 2019 σε 33 δομές σήμερα.

-Αποσυμφόρηση των νησιών από 40 χιλιάδες το 2019 σε λιγότερους από 4 χιλιάδες σήμερα.

-Περισσότερες από 700 χιλιάδες αποτροπές παράνομων εισόδων την περίοδο 2020-2023.

– Μείωση εκκρεμών αιτήσεων ασύλου από 200 χιλιάδες το 2019 σε λιγότερες από 20 χιλιάδες σήμερα.

-Στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες με πάνω από 110 εκατ. ευρώ.

-Δημιουργία στα νησιά σύγχρονων ανθρώπινων δομών οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ελάχιστους διαμένοντες.

Στόχος μας την επόμενη τετραετία, πέρα από την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε δυναμικό και εξοπλισμό, να ολοκληρώσουμε το ψηφιακό σύστημα προστασίας των θαλάσσιων συνόρων, το οποίο θα μεταδίδει σε ζωντανό χρόνο εικόνα – ήχο από όλα τα θαλάσσια σύνορα σε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και καλό φίλο Γιώργο Σφακιανάκη και σε όλα τα στελέχη που ένωσαν δυνάμεις με τη Λιμενική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ Κρήτης και το καινοτόμο πρόγραμμα Safe Water Sports για την ανάδειξη της πρόληψης των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό. Η μείωση των θανάτων στο νερό είναι υπόθεση όλων μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ