Λ. Αυγενάκης: Στις πολύπαθες από τις φυσικές καταστροφές της Αγίας Πελαγίας έκανε περιοδεία το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας.

Petite Perle 300×250

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα κυβερνητικά μέτρα κρατικής αρωγής που αγγίζουν τα 300 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των πληγέντων, δηλώνοντας ότι " ο κόσμος αναγνώρισε την ταχύτητα, την ειλικρίνεια και τη στάση μας, που από την πρώτη στιγμή στους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι και στις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία. Δεν φύγαμε στιγμή από το πλευρό τους." ενώ διαπίστωσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες "επιβραβεύτηκαν από ανθρώπους, που δεν ήταν μαζί μας στο παρελθόν".


Το κλιμάκιο επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Κλειστό Γυμναστήριο Καλαθοσφαίρισης Αρκαλοχωρίου, όπου και ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης και συντήρησής του, μετά από προτροπή του κ. Αυγενάκη, με την καθαίρεση της στέγης στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την ουσιαστική βελτίωσή του, ένα έργο που καλύπτεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τον πρόεδρο της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου Μανώλη Μαραγκάκη να μιλά με θετικά λόγια για την αθλητική μεταρρύθμιση που έγινε την τελευταία τετραετία.

Τα αντανακλαστικά και οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες, που δοκίμασαν τις περιοχές μας και έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, επιβραβεύτηκαν από ανθρώπους, που δεν ήταν μαζί μας στο παρελθόν. Ο κόσμος αναγνώρισε την ταχύτητα, την ειλικρίνεια και τη στάση μας, που από την πρώτη στιγμή στους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι και στις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία δεν φύγαμε στιγμή από το πλευρό τους. Με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, που διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ανακαλούμε ακόμα στις μνήμες μας τις εικόνες καταστροφής που είχαμε αντικρίσει.

Και σήμερα είμαστε πάλι εδώ, κοντά στην κοινωνία, που έχει κάνει πολλά βήματα ανάκαμψης και αναγνωρίζει τις προσπάθειες της πολιτείας, με έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό κρατικής αρωγής που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ. Ενδεικτικά:- Στο Αρκαλοχώρι, η άμεση ενίσχυση που έχει διενεργηθεί στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής ανέρχεται σε 66 εκ ευρώ προς 7.000 περιπτώσεις. – Προχωρά η παροχή στεγαστικής συνδρομής για να επισκευαστούν και να επιδιορθωθούν τα κτίρια, με τη δέσμευση πόρων να φτάνει τα 175 εκατ. ευρώ.- Υλοποιήσαμε την απόδοση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης άνω των 975.000 ευρώ.

Στην Αγία Πελαγία 188 επιχειρήσεις έλαβαν περισσότερες από 900.000 ευρώ ως πρώτη αρωγή, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr. – Προχωρήσαμε στη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής με τον συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου να ανέρχεται σε 2.426.000 ευρώ.- Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, Μαρίνα Καρούζου και τα μέλη της διοίκησης προχωρήσαμε στην καταβολή 64.196 ευρώ με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων.

Και μετά δική μας προτροπή, ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης Αρκαλοχωρίου, με την καθαίρεση της στέγης στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την ουσιαστική βελτίωσή του, ένα έργο που καλύπτεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, όπως η Αναγέννηση που χάρις στις προσπάθειες του προέδρου Μανώλη Μαραγκάκη πάλεψε με αξιοπρέπεια και παρά τις δύσκολες συνθήκες ανέβηκε στην Β' Εθνική Κατηγορία, αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμίσεις μας, που άλλαξαν την όψη του νομού, με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και τον έθεσαν στο επίκεντρο του αθλητικού χάρτη.

Τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, όπως η Αναγέννηση που χάρις στις προσπάθειες του προέδρου Μανώλη Μαραγκάκη πάλεψε με αξιοπρέπεια και παρά τις δύσκολες συνθήκες ανέβηκε στην Β' Εθνική Κατηγορία, αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμίσεις μας, που άλλαξαν την όψη του νομού, με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και τον έθεσαν στο επίκεντρο του αθλητικού χάρτη.

Οι πολίτες σήμερα βάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα μας ώστε σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα να είναι μία πολύ καλύτερη χώρα από ό,τι είναι τώρα και οι πολύπαθες περιοχές μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ