Με επιτυχία η Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Τυμπάκι

Petite Perle 300×250

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στο Τυμπάκι από την Κομματική Οργάνωση Μεσαράς του ΚΚΕ, ενόψει της τελικής ευθείας των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Μιχάλης Σφακιανάκης, υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και η Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος όπου τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:

«Είναι εκλογές εκβιασμού και υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού, για αυτό και δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Στόχος του πρώτου κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, είναι να βγει ακόμα πιο δυνατή για να τσακίσει ακόμα περισσότερο το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα της πολιτικής του, ούτε τις αγορές χόρεψε ζουρνάδες, ούτε το κεφάλαιο τον φοβήθηκε και όσο κυβέρνησε και όσο ήταν αντιπολίτευση. Ποιος έφερε τη Νέα Δημοκρατία; Ο ΣΥΡΙΖΑ που το όχι το έκανε ναι, που συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Καμμένο, που εφάρμοσε δεξιές πολιτικές κατά την διακυβέρνηση. Και ήρθε η Νέα Δημοκρατία το 2019 και συνέχισε αυτή τη πολιτική, με φόρους, χαράτσια και περαιτέρω αντιλαϊκούς νόμους. Πρώτο μνημόνιο έφερε το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, το δεύτερο μνημόνιο επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έφερε τον ΕΝΦΙΑ, ενίσχυσε τις τράπεζες, πήρε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων και που ήταν λεφτά του ελληνικού λαού. Και ένα τρίτο μνημόνιο, από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, που υπηρέτησαν επάξια τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Τώρα, τα επόμενα προαποφασισμένα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, που πλέον δεν την λένε "μνημόνιο" που είναι αρνητικά φορτισμένη λέξη, τα έχουν συμφωνήσει όλοι, και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους τα βλέπουμε στους μισθούς, στις ελλείψεις ασθενοφόρων, στα χαράτσια. Αυτήν την κανονικότητα θέλουν να επιβάλουν.

Το ΚΚΕ με την περήφανη στάση του να μην λερώσει τα χέρια του με αντιλαϊκούς νόμους και να μην ψηφίσει μνημόνια, κατάφερε να μην το τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Το ΚΚΕ εκφράζει τα πραγματικά θέλω του ελληνικού λαού. Του εργάτη, του αγρότη, του μικρού επαγγελματία. Αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μέσα από τους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Πρόσφατα είχαμε τη ΛΑΡΚΟ, την Cosco τους ντελιβεραδες, τα μπλόκα της αγροτιάς, τους αγώνες των υγειονομικών, των φοιτητών και πολλές άλλες αγωνιστικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις. Στο μέλλον θα έχουμε κι άλλες.

Αυτό που θα κριθεί θα είναι ποιος θα είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση, ποιος θα εκφράσει και ποιος θα οργανώσει τις λαϊκές διεκδικήσεις. Το ΚΚΕ και ξέρει και μπορεί να το κάνει και να το οργανώνει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και εδώ στο Τυμπάκι λοιπόν, η ψήφος στο ΚΚΕ θα σας επιστραφεί πολλαπλάσια την επόμενη μέρα, με αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή!"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ