Ανάπτυξη, οικονομία και τουρισμός στο επίκεντρο της συζήτησης Μαμουλάκη – Σκυλακάκη στην ΕΡΤ

Petite Perle 300×250

Με αναφορές στα αποτελέσματα της 4ετούς διακυβέρνησης της ΝΔ στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, το μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο Θόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και η Χριστίνα Βίδου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των 800 και πλέον χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μέσα από το Ταμείο Ανθεκτικότητας & Ανάκαμψης.

Παρουσίασε στοιχεία για την οικονομία και ειδικότερα ότι το κρατικό χρέος αυξήθηκε επιπρόσθετα κατά 44 δισ., το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ., το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της χώρας 137 δισ., ενώ η ανταγωνιστικότητά μας έπεσε 5 θέσεις και η αγοραστική δύναμη των πολιτών στην Ελλάδα, βρίσκεται 4η θέσεις από το τέλος.

Έκανε επίσης και αναφορά και στη φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής αναπτυξιακού μοντέλου. «Τι τουρισμό θέλουμε; Αυτό το αέναο κυνήγι αθροίσματος κλινών για να ανταγωνιστούμε την Τουρκία που έχει πάρα πολύ χαμηλές τιμές λόγω της υποτίμησης της λίρας αλλά και των φθηνών εργατικών χεριών, είναι ανισοτελές. Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους ανάπτυξης, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός, στον οποίο έχουμε πολλές δυνατότητες, ισχυρό ποιοτικό πλεονέκτημα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Δείτε αποσπάσματα από την συζήτηση, εδώ:  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ