Από το Ηράκλειο ο Α. Τσίπρας: Εμείς με την πατρίδα δεν παίζουμε

Petite Perle 300×250

Σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση, στο Ηράκλειο, την τρίτη μέσα σε 40 ημέρες,  μίλησε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Α. Τσίπρας. Η αδιαμεσολάβητη σχέση του με το λαό του Ηρακλείου φάνηκε για άλλη μια φορά.

 Ο λόγος του σαφής και οραματικός: «δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα. Και ποτέ δεν λογαριάσαμε το πολιτικό κόστος όταν ήταν να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τα ιδανικά μας. Για την αξία της ανθρώπινης ζωής που για μας δεν έχει χρώμα, δεν έχει θρησκεία, δεν έχει  εθνικότητα. Γι` αυτή την αξία εμείς δίνουμε τη μάχη. Για όσα είναι δίκαια για την κοινωνία και για την Ελλάδα. Για τους απλούς ανθρώπους που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Γι' αυτές τις αξίες και γι' αυτούς τους ανθρώπους πολεμάμε».

Στο στόχαστρό του η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης: «Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον διχασμό και λέξεις βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ιστορίας μας. Να μας πούνε εθνική εξαίρεση. Να μας πούνε μειοδότες. Όπως έκανε η Δεξιά στις πιο μαύρες μέρες. Όταν χώριζε τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Αλλά, την κατάληξη την είδατε. Στην αγχόνη που έστησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, «κρεμάστηκε» τελικά με απόφαση του κ. Μητσοτάκη ο δικός του υποψήφιος στη Ροδόπη. Υπάρχει Νέμεσις μερικές φορές στην πολιτική. Ας το έχουν υπόψη».

Επί μακρόν ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και το σύγκρινε με εκείνο της ΝΔ, ιδιαίτερα στα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής πολιτικής. Οι εργασιακές σχέσεις, το οκτάωρο και τα εργασιακά δικαιώματα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που θέλουμε να επαναφέρουμε για να αισθάνεται ο εργαζόμενος ότι έχει στήριγμα, είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το σχέδιο Πισσαρίδη που θα εφαρμοστεί τώρα, που θεωρεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  «ζόμπι». Που το  96% δεν έχει πρόσβαση στον δανεισμό. Είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που θα έρθουν σαν τσουνάμι, αν εφαρμοστεί το σχέδιο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Το κάλεσμά του προς κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Αλλά και προς κάθε συντηρητικό πολίτη που θέλει κυβέρνηση και όχι καθεστώς. Παρά τις διαφορές τους και τις επιφυλάξεις τους, να ενισχύσουν με την ψήφο τους την επόμενη Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να μην επιτρέψουμε να πάρει λευκή επιταγή η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Για να δώσουμε χώρο στις ανάγκες των πολλών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ