Κως: Ο 32χρονος δολοφόνος έκοψε τα δάχτυλα της Αναστάζια για να σβήσει τα αποτυπώματα

Petite Perle 300×250

Μια φρικιαστική αποκάλυψη για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Τούνελ».

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης  Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατσιαμάκας τόνισε πως η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Μαρτύρησε για 45 λεπτά

Το μαρτύριο της νεαρής Αναστάζια που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στην Κω, τυλιγμένη σε σακούλες ανάμεσα σε στάχυα και ξερόχορτα, διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μεσολάβησε από τη στιγμή που μεταφέρθηκε η Αναστάζια στη μοιραία περιοχή μέχρι τη στιγμή που στραγγαλίστηκε.

Η στιγμή που οι εθελόντριες αντίκρυσαν τη σορό της Αναστάζια

Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη οι δύο εθελόντριες που εντόπισαν το άψυχο σώμα της Αναστάζια  περιέγραψαν στην κάμερα του «Τούνελ» καρέ – καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν στην περιοχή Τιγκάκι. Η Άννα, εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι αυτή που πρώτη εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά "σκανάρισμα" αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κινούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε τον σοκαριστικό τρόπου που εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς σοκαρισμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε στην κάμερα του «Τούνελ» η Ντόρα συναισθηματικά φορτισμένη.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ