Τηλεοπτικό διάγγελμα Πούτιν για τον «εμφύλιο» που ξεκίνησε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες της χώρας σύντομα, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ –κέντρο κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας– και ότι αν δεν γίνουν αυτά που θέλει, θα κατευθυνθεί προς τη Μόσχα. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του που απευθύνεται στους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ότι «έχουν εξαπατηθεί και συρθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» από τον επικεφαλής τους, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα. Ωστόσο, ο στόχος του φαίνεται να είναι να ανατρέψει τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Ανακοίνωσε ότι εάν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκερασίμοφ και ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου δεν μεταβούν εκεί όπου βρίσκεται, οι δυνάμεις της Βάγκνερ θα μεταφερθούν στη Μόσχα, έχοντας ήδη αποκλείσει το Ροστόφ.

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας» τόνισε.  Κάλεσε όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά.

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με προδοσία, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι μαχητές της Βάγκνερ είναι, κατ' αυτόν, οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς. «Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε. Διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις της Ρωσίας θα επικρατήσουν και θα γίνουν πιο δυνατές.

Η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πολύ αυστηρή, πρόσθεσε. Όλοι όσοι πήραν μέρος στην ανταρσία αυτή θα τιμωρηθούν, διεμήνυσε. Είπε πως θα αναληφθεί αποφασιστική δράση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Ροστόφ, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη. Διαβεβαίωσε πως θα κάνει το παν για να προστατεύσει τη Ρωσία και ότι θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti ο Βλ. Πούτιν ανέφερε στο διάγγελμά του τα εξής:

«Κάνω έκκληση στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ειδικές υπηρεσίες, στους στρατιώτες και τους διοικητές που τώρα πολεμούν στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας εχθρικές επιθέσεις – το κάνουν ηρωικά.

Το ξέρω. Σήμερα μίλησα για άλλη μια φορά με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων, απευθύνω επίσης έκκληση σε όσους, με δόλο ή απειλές, παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια, ωθήθηκαν στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος – μιας ένοπλης εξέγερσης.

Αυτή είναι μια μάχη όταν κρίνεται η μοίρα του λαού μας, απαιτεί ενότητα όλων των δυνάμεων, ενότητα, ενοποίηση και ευθύνη, όταν όλα όσα μας αποδυναμώνουν πρέπει να παραμεριστούν, οποιαδήποτε διαμάχη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν οι εξωτερικοί εχθροί μας για να να μας υπονομεύουν από μέσα.

Οι ενέργειες που διέλυσαν την ενότητά μας είναι στην πραγματικότητα αποστασία από τον λαό μας, από τους συμπολεμιστές μας που τώρα πολεμούν στο μέτωπο. Αυτό είναι ένα μαχαίρι πισώπλατα για τη χώρα μας και τον λαό μας.

Θα προστατεύσουμε τόσο το λαό μας όσο και το κράτος μας από οποιεσδήποτε απειλές, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακριβώς η προδοσία, για την οποία, δίπλα-δίπλα με τις άλλες μονάδες και υπομονάδες μας, οι μαχητές και οι διοικητές του η ομάδα Βάγκνερ πολέμησε και πέθανε.

Πιστεύω ότι θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε ότι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με την πατρίδα μας θα νικήσουμε τις όποιες δοκιμασίες, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.

Όλοι όσοι πήραν συνειδητά τον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, πήραν το δρόμο της εξέγερσης και οι τρομοκρατικές μέθοδοι θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα λάβουν απάντηση ενώπιον του νόμου και ενώπιον του λαού μας».

πηγή: www.naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ