Στις "κουρές" των Παντερήδων στην Αχλάδα (φώτο)

Petite Perle 300×250

Με τη συμμετοχή αρκετών φίλων και γνωστών η οικογένεια Παντερή τίμησε και φέτος το έθιμο των κουρών των προβάτων στο χωριό της Αχλάδας.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έπιασαν δουλειά με τα ψαλίδια να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά και μέσα σε ένα περίπου τρίωρο η δουλειά είχε τελειώσει. Όλα τα ζώα είχαν ελαφρύνει ενόψει και των υψηλών θερμοκρασιών του Καλοκαιριού που ακολουθεί και έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Αμέσως μετά κατηφόρισαν από τη μάντρα σε χώρο όπου η οικογένεια των Παντερήδων είχε στήσει ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι με πολλούς και εκλεχτούς μεζέδες, καλό κρασί  και φυσικά το γνωστό σε όλους αντικριστό ψημένο από το μαιτρ του είδους Ευριπίδη Πεδιώτη

Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Σάκης Παντερής που αποδείχτηκε άριστος οικοδεσπότης και αυτό είχαν να το λένε όλοι οι παρευρισκόμενοι, που απόλαυσαν τη φιλοξενία της οικογένειας Παντερή.

Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Περυσινάκης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ