Gaming — Επαναστατικές αλλαγές στον χώρο του παιχνιδιού

Petite Perle 300×250

Ο χώρος του gaming τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει επαναστατικές αλλαγές, επειδή οι νέες τεχνολογίες έφεραν -όπως ήταν αναμενόμενο- νέες τάσεις. Οι κολοσσοί του gaming σπάνε ό,τι εμπόδιο εμφανιστεί μπροστά τους και με τις καινοτόμες πλατφόρμες τους, μαγεύουν τους παίχτες σε όλο τον κόσμο. Ας δούμε μαζί, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες καινοτομίες που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που παίζουμε παιχνίδια. 

Η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας 

Η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας είναι μάλλον η πιο καινοτόμος τάση στον χώρο του gaming. Αν φορέσεις τα virtual γυαλιά σας αμέσως θα μεταφερθείς σε μια άλλη σφαίρα. Είναι ένας άλλος, νέος τρόπος, είναι μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Έτσι, μπορεί ξαφνικά να βρεθείς σε μία μεσαιωνική μάχη, όπου κραδαίνεις το σπαθί σου επιδέξια, ενώ γύρω σου πετάνε δράκοι. Ξαφνικά όμως, καθώς πολεμάς κι έχεις εξελίξει τις κινήσεις σου ως πολεμιστής, ω -μα τι κακό- χτυπάς την τηλεόρασή σου. Χρειάζεται μια κάποια παραπάνω εξάσκηση το virtual, δεν νομίζεις; 

Αν μπούμε όμως στη θέση των δημιουργών, η εικονική πραγματικότητα, σίγουρα τους δίνει εξαιρετικές δυνατότητες. Ο σχεδιασμός ανεβαίνει επίπεδο και μπορούν να δώσουν στους παίχτες καθηλωτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Αυτοί είναι κι οι λόγοι που οι εταιρείες, δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον για την VR. Καλύτερα γραφιστικά, ακριβέστερη παρακολούθηση, εργονομικά εργαλεία είναι μόλις 3 τομείς στους οποίους επενδύουν αυτές οι εταιρείες.

Άλλωστε, όσο θα εξελίσσετε η τεχνολογία, η VR θα γίνεται όλο και πιο προσιτή, οπτικά εντυπωσιακή και θα μπορεί να ενσωματώνεται και με άλλες τεχνολογίες. Αυτό, θα φέρει νέες εμπειρίες κι ακόμα θα αυξήσει αριθμητικά τους ανθρώπους που ασχολούνται με το το ηλεκτρονικό παιχνίδι, γενικά. Η εικονική πραγματικότητα, μεταφέρει το gaming σε άλλο επίπεδο. Ίσως κάπως πιο μοναχικό, μα σίγουρα συναρπαστικό. 

Παιχνίδι στα κινητά – παιχνίδι on the go

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που για να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι χρειαζόταν κονσόλα ή έναν ισχυρό υπολογιστή. Τώρα, τα κινητά δίνουν πρόσβαση στον χώρο του gaming, σε όλους! Με τα κινητά και τα tablet μπορεί πλέον ο κάθε ένας να παίζει είτε μόνος του, είτε με τους φίλους τους, είτε με πολλούς παίχτες ταυτόχρονα. Μπορείς να παίζεις παιχνίδια ακόμα και περιμένοντας στην ουρά του supermarket. 

Πλέον, έχουμε εκατομμύρια διαθέσιμα παιχνίδια στα κινητά μας. Από παζλ, παιχνίδια κονσόλας, μέχρι και παιχνίδια στρατηγικής. Το gaming on-the-go είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα παιχνίδια μόνο τις ώρες που έχουν μικρά διαλείμματα και δεν θέλουν ιδιαίτερες δεσμεύσεις. Η ευκολία κι η καλή ευκρίνεια των smartphones είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που τα παιχνίδια των κινητών, είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλή. 

Cloudgaming: παιχνίδι χωρίς όρια

Με την εισαγωγή του cloudgaming στο χώρο του παιχνιδιού, επιτέλους αποχαιρετάμε τους μεγάλους χρόνους λήψης και τους περιορισμούς στα λογισμικά. Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία, επιτρέπει να έχουμε στα κινητά μας παιχνίδια που άλλοτε απαιτούσαν ακριβά λογισμικά κι αναβαθμίσεις. Χάρη στη δύναμη του cloud, η αναπαραγωγή παιχνιδιών με απαιτητικά γραφικά, γίνεται μια εύκολη δουλειά, ακόμα κι αν απλά χρησιμοποιείς το κινητό σου. 

Πλατφόρμες όπως η GoogleStadia, το NVIDIA GeForceNow και το Xbox CloudGaming, δίνουν πια την δυνατότητα στους παίχτες να μεταφέρουν στα κινητά τους παιχνίδια που δεν θα φανταζόμασταν ότι μπορούμε να παίζουμε ενώ βρισκόμαστε στο αμάξι, στο γραφείο, στην αναμονή μιας μεγάλης ουράς. Και μάλιστα, μιλάμε για παιχνίδια με εκπληκτικά γραφικά. Το cloudgaming υπόσχεται πως στο μέλλον ο κόσμος του παιχνιδιού θα είναι πιο ευέλικτος, περισσότερο προσβάσιμος και βολικός για όλους μας. 

Cross-PlatformGaming: Παιχνίδι με πολλαπλές πλατφόρμες και παίχτες

Κάποτε, οι παίχτες που έπαιζαν σε κονσόλα κι εκείνοι που έπαιζαν σε pc ήταν ορκισμένοι εχθροί -σαν τους οπαδούς ΠΑΟ και ΟΣΦΠ- για το ποιος είναι ανώτερος. Το cross-platformgaming τα αλλάζει όλα και βάζει τέλος σε αυτά τα διλήμματα, αφού δίνει την δυνατότητα όλες οι πλατφόρμες να συνεργάζονται. Τώρα, ένας παίχτης από pc, ένας από κονσόλα κι ένας από κινητό, μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα και να πολεμάνε τον ίδιο εχθρό. Η τεχνολογία, οδηγεί σε συμμαχίες που πριν ούτε πρακτικά δεν θα μπορούσαν να συμβούν. Το multiplaying ανεβαίνει βαθμίδα. Κι ένας παίχτης που χειρίζεται εξαιρετικά το κινητό του, μπορεί πλέον να κερδίσει με άνεση έναν παίχτη χειριστηρίου. 

Συμπερασματικά

Ο κόσμος του gaming είναι ένας κόσμος που δεν σταματά ποτέ να αναπτύσσετε και να μας εκπλήσσει. Στο μέλλον, η ΑΙ θα είναι συμπαίχτης ή αντίπαλός μας και θα μας κάνει κοροϊδευτικά σχόλια για τον τρόπο που παίζουμε. Η ΑΙ αναπτύσσει όλο και περισσότερο το χιούμορ της, μα και την ικανότητά της να δημιουργεί παίχτες υψηλών προδιαγραφών. Το σίγουρο πάντως είναι, πως το gaming δεν αφορά μόνο τα pixels, τις πλατφόρμες, τις ήττες και τις νίκες. Αφορά άμεσα τη συνεργασία, τις φιλίες, τις γνωριμίες, τις αναμνήσεις που δημιουργούνται μέσα από την ένταση και τη στρατηγική. Το παιχνίδι, ξεκινά κάθε φορά από την αρχή και κάθε φορά έχει να μας δώσει κάτι καινούργιο! 

Κι επειδή, ο κόσμος του gaming μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εθιστικός, αν χρειάζεστε βοήθεια ή αν ξέρετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, επικοινωνήστε με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παίγνιων. 

Up–grade.com.gr

ΠΩΛΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Υ, Γάζι

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ