Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση σε κλίμα συγκίνησης

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο να υπογραφεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε: ""Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε".

Συγκινημένος ο νέος Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, που συνοδευόταν από την οικογένειά του, δήλωσε: "Στόχος είναι να ανταποκριθούμε στους στόχους μας, σε όσα ο Πρωθυπουργός θα μας αναθέσει και φυσικά στις προσδοκίες των πολιτών"

Προσερχόμενος ο νέος Υφυπουργός Γ. Κεφαλογιάννης επισήμανε: «Θα ανταποκριθούμε σε όλες τις προσδοκίες των Ελλήνων"

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας».

Πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με την γείτονα χώρα την θετική ατζέντα, την ίδια στιγμή που παράλληλα με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, χειριζόμαστε τα πιο ευαίσθητα θέματα στη σχέση μας με τους Τούρκους».

Ορκωμοσία κυβέρνησης

«Θα είμαστε και σε ένα άλλο πολύ υψηλό θώκο και μάλιστα με πολύ μεγάλες προκλήσεις την επόμενη τετραετία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε κατά την είσοδό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.

Λακωνικός ήταν ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια, σεμνότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Καλή σας μέρα», είπε.

«Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Τα στοιχήματα πολλά. Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται. Η χώρα θα παραμείνει ισχυρή πρωταγωνίστρια. Όλο αυτό που χτίσαμε, θα συνεχίσουμε γιατί είναι το απόλυτο στοίχημά μας, το εθνικό μας καθήκον απέναντι στους Έλληνες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς».

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ