Ντ. Μπακογιάννη: Η νέα κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος

Petite Perle 300×250

«Είναι ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος, πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι πολλές και σε πολλούς τομείς και έτσι οι άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν, έχουν πολύ δουλειά να κάνουν». Με αυτή τη δήλωση, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός σχολίασε το νέο κυβερνητικό σχήμα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Ερωτηθείσα, εάν η νέα κυβέρνηση έχει την δύναμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, η κ. Μπακογιάννη, επισήμανε πως αυτό ήταν το μήνυμα του ελληνικού λαού, το οποίο δόθηκε, κυρίως, την 21η Μαΐου. «Διότι μετά (σ.σ. στις εκλογές του Ιουνίου), οι μισοί θεώρησαν ότι έχει κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, οι άλλοι μισοί θεώρησαν ότι έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι τρίτοι επέλεξαν την παραλία και το αποτέλεσμα είναι ότι μπήκαν κόμματα μέσα στη Βουλή, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν μπει στη Βουλή, δηλαδή αν είχαν ισχύσει τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου που ο κόσμος ανησυχούσε πραγματικά τι κυβέρνηση θα έχει». «Εν πάση περιπτώσει, έτσι είναι τα πράγματα. Η εντολή όμως του ελληνικού λαού δεν αμφισβητείται. Η εντολή του ελληνικού λαού είναι προχωρήστε, προχωρήστε γρήγορα, προχωρήστε αποφασιστικά και κάντε μου τη ζωή μου καλύτερη» συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν επικεφαλής βασικών υπουργείων στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε «αυτή ήταν ακριβώς η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι είμαστε ένας μεγάλος χώρος κεντροδεξιός, παίρνουμε κόσμο που ασπάζεται τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπουργοί για τους οποίους μιλάτε έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ψηφιστεί δηλαδή από τους νεοδημοκράτες, από εκεί και πέρα τα κριτήρια του πρωθυπουργού είναι κριτήρια αξιοκρατίας. Εάν μπορούν να βγάλουν εις πέρας τη δουλειά την οποία τους έχει αναθέσει, αυτή είναι η ουσία».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προχωρήσει η κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη, απάντησε στο κατά πόσο οι όποιες αντιδράσεις υπάρξουν, θα τις εμποδίσουν να πραγματοποιηθούν, για παράδειγμα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Βεβαίως θα υπάρξουν αντιδράσεις, δεν υπάρχει ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που τελικώς θα κρίνει συνολικά τις μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή πράγματι όταν ξεβολεύονται κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν. Αλλά το ερώτημα είναι για τους πολλούς είναι ποτέ δυνατόν να συνεχιστεί η κατάσταση της Δικαιοσύνης έτσι όπως είναι σήμερα; Είναι δυνατόν να θέλεις τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια για να πάρεις μια απόφαση δικαστηρίου; Είναι δυνατόν να σταματάνε επενδύσεις στη χώρα, θέσεις εργασίας, διότι ένας προσφεύγει και από εκεί και πέρα αυτή η προσφυγή κάνει πέντε χρόνια για να εκδικαστεί ή επτά χρόνια; Εγώ έχω τρανταχτό παράδειγμα το περίφημο γήπεδο του Βοτανικού. Το περίφημο γήπεδο του Βοτανικού, το οποίο σήμερα προχωράει, δόξα τω Θεώ και εν πάση περιπτώσει θα έχει ο Παναθηναϊκός ένα γήπεδο και θα υπάρχει ένα καινούργιο τοπόσημο στην Αθήνα, σταμάτησε διότι ακριβώς έκανε δέκα χρόνια το Συμβούλιο Επικρατείας, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως ζούμε αναμφίβολα σε μία πάρα πολύ δύσκολη περιοχή, «η Ελλάδα πιέζεται και εξ ανατολών και από τον Νότο και από τον Βορρά αυτή τη στιγμή με διάφορα προβλήματα τα οποία καίνε», επομένως δεν υπάρχει η άνεση της προτεραιοποίησης των προκλήσεων.

«Να ξεκινήσω από το θέμα της Αλβανίας με το θέμα του Μπελέρη, να πάω στα Ελληνοτουρκικά, να πάμε στο Κυπριακό, να πάμε στην ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής και το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης που θα ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αναστάτωσης στη Μέση Ανατολή. Δεν έχεις δυστυχώς στην εξωτερική πολιτική, την πολυτέλεια επιλογής το οποίο θα αντιμετωπίσεις πρώτο. Χρειάζεται λοιπόν μία αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων πολλές φορές ταυτόχρονα, πολλές φορές με πολύ μεγάλες εντάσεις και ευτυχώς η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους προκλήσεις» είπε καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη.

 ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ