Πρόωρος αποκλεισμός από τη Μαγιόρκα για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Petite Perle 300×250

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 (6-4, 3-6, 6-2) από τον Γιανίκ Χόφμαν και αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά της Μαγιόρκα, στρέφοντας την προσοχή του στο Wimbledon.

Οδυνηρή πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μαγιόρκα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) από τον Γιανίκ Χάνφμαν και αποχαιρέτησε πρόωρα το τελευταίο του τουρνουά πριν το Wimbledon.

Το Νο48 της κατάταξης επέβαλλε τον ρυθμό του απέναντι στο νευρικό παιχνίδι του Τσιτσιπά και τον οδήγησε σε έναν ακόμα δύσκολο αποκλεισμό, μετά τη Στουτγάρδη και το Χάλε. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια στα τρία τουρνουά που έχει δώσει φέτος στο γρασίδι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Γερμανό Νο48 της κατάταξης, αφού έκανε μπρέικ με το καλημέρα. Ο Τσιτσιπάς δεν απείλησε σε κανένα σημείο του σετ και περιορίστηκε σε 7 winners, χάνοντας τελικά το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ περιόρισε τα λάθη και σταμάτησε τρεις ευκαιρίες του Χάνφμαν για μπρέικ στο 2-1. Μετά το 3-3 ο Τσιτσιπάς πάτησε… γκάζι, πήρε δύσκολα τα τρία τελευταία γκέιμς και ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ τα λάθη επέστρεψαν για τον Έλληνα τενίστα. Μάλιστα, στο τέταρτο γκέιμ προηγήθηκε 40-15, ωστόσο έκανε δύο διπλά λάθη και ξέσπασε εκνευρισμένος στο μπαλάκι, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και να δώσει την ευκαιρία στον Χάνφμαν για το μπρέικ.

Ο Γερμανός έκανε το 4-1 και κράτησε τον έλεγχο ως το τέλος, κάνοντας το 2-1 σετ με 6-2.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ