Σύσκεψη παραγωγικών φορέων στον Προφήτη Ηλία-Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες

Petite Perle 300×250

"Eάν καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας, κινδυνεύουν … 100 επαγγέλματα"!

Εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων έδωσαν το "παρών" στη χθεσινή σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία για τα αγροτικά προϊόντα με έμφαση στις τεράστιες ζημιές σε αμπέλια κι ελιές.

Πολυπληθής ήταν η χθεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία για το "καυτό" θέμα των αγροτικών προϊόντων, της διάθεσής τους και πρωτίστως των ζημιών στην αμπελουργία και τις ελιές, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Αμπελουργών κι Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων του Νομού Ηρακλείου έδωσαν το "παρών", και χωρίς κομματικές "ταμπέλες" όλοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα: "Εάν καταρρεύσει ο πρωτογενής παραγωγικός τομέας, θα κινδυνέψουν περίπου … 100 επαγγέλματα" όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

sysk

Όπως σημειώθηκε, είναι σημαντικό να υπάρξει μία άτυπη επιτροπή η οποία θα αναλάβει όχι μόνο να διεκδικήσει αποζημιώσεις, για τις τεράστιες ζημιές σε αμπέλια κι ελιές, αλλά θα ζητήσει να στηριχθεί συνολικά ο παραγωγικός ιστός, δηλαδή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

"Δεν είναι μόνον οι ζημιές. Αυτό είναι δεδομένο και πρέπει να δοθεί λύση. Το μείζον, όμως, είναι να στηριχθεί ο παραγωγικός πρωτογενής τομέας. Να γίνει η περιβόητη σύνδεση πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό στη χώρα μας και την Κρήτη ειδικότερα", δήλωσε στο Cretalive ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, επαινώντας όλους τους τοπικούς φορείς που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, όπως και τον βουλευτή, Φραγκίσκο Παρασύρη αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιώργο Αλεξάκη.

sy

Ο ίδιος, όπως σημείωσε, επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων του Ηρακλείου, κ. Ν. Χαλκιαδάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των ξενοδόχων στον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, επί της ουσίας, η επιτροπή αυτή μπορεί να συνεδριάζει στην έδρα του κάθε φορέα που συμμετέχει, είτε είναι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, είτε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕΝΗ, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης ή, φυσικά, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την οποία γίνεται κάθε βήμα στην κατεύθυνση αυτή…

"Το ραντεβού με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι δεδομένο και θα επιδιωχθεί πολύ σύντομα. Μας ενδιαφέρει πρώτα και πάνω από όλα ο παραγωγικός ιστός του τόπου μας. Είναι σημαντικό κι έγινε αντιληπτό ότι εάν επηρεαστεί αυτός ο ιστός, θα κλονιστεί όλη η οικονομική "αλυσίδα"… Και βέβαια, είναι στα πλεονεκτήματα μας, το γεγονός ότι και στο Υπουργείο Τουρισμού επικεφαλής είναι η Κρητικιά Όλγα Κεφαλογιάννη και φυσικά στο Υπουργείο  Ανάπτυξης ο συντοπίτης μας Μάξιμος Σενετάκης…", τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ