Θεσσαλονίκη: Εκτός κινδύνου η 4χρονη που τη δάγκωσε οχιά

Petite Perle 300×250

Καλύτερα είναι η 4χρονη που τη δάγκωσε η οχιά σε χωριό του Βόλου καθώς πλέον έχει βγει από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο στη μονάδα Παίδων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Μετά από μία ημέρα νοσηλείας για προληπτικούς λόγους. Οι γιατροί παρακολούν το οίδημα που έχει στο χέρι της η μικρή λόγω του δαγκώματος της οχιάς, ωστόσο είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι της στον Βόλο μετά τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε.

«Η μικρή είναι πάρα πολύ καλά, σήμερα έχει μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική, οι λόγοι για τους οποίους μπήκε στο περιβάλλον της μονάδας ήταν καθαρά προληπτικοί. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είχαμε αίσιο τέλος σε όλη αυτήν την ιστορία», δήλωσε η διευθύντρια της μονάδας Παίδων του Ιπποκρατείου, Ελπίδα Χοχλιούρου.

Τι είπαν οι συγγενείς της στο MEGA

Η Βάγια Μακροπούλου περιέγραψε στην κάμερα του MEGA πώς η οχιά δάγκωσε όχι μία, αλλά 4 φορές την εγγονούλα της στο χέρι.

«Μου λέει 'κάτι με τσίμπησε γιαγιά' και κοιτάω και ήταν τσιμπημένο το κορίτσι στην παλάμη, έβγαζε αίμα, και κουλουριασμένη η οχιά».

Η γιαγιά με το 4χρονο κοριτσάκι στην αγκαλιά έτρεξε αμέσως πίσω στο σπίτι για να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να σωθεί το παιδί.

«Μέχρι να την πάρει η γιαγιά να πάνε στο σπίτι, να το πάρει ο πατέρας να το πάει στο Βελεστίνο… Φεύγουν από εκεί, πάνε στον Βόλο, μετά από ώρες πήγαν στη Λάρισα και από εκεί μόλις το είδαν, τους είπαν φύγετε κατευθείαν για Θεσσαλονίκη», είπε συγγενής της μικρής

Και σαν να μην έφτανε το δάγκωμα της οχιάς, το παιδί παρουσίασε αλλεργία στον αντιοφικό ορό που της χορηγήθηκε.

«Είχε πρηστεί μέχρι πάνω το χέρι της και μετά λένε θα φύγετε για Λάρισα. Εκεί της έβαλαν τον ορό και έπαθε αλλεργία και από εκεί την έστειλαν Θεσσαλονίκη», ανέφερε φίλη της οικογένειας της 4χρονης.

«Κι εμένα στο σπίτι που έχουμε καθόμουν ένα βράδυ στην αυλή, κι όπως καθόμουν ευτυχώς είχα τα πόδια μου πάνω, κι ενώ έπαιζα με το κινητό, άκουγα που σφύριζε. Άναψα τον φακό γιατί ήταν νύχτα και ήταν από κάτω οχιά», είπε ο συγγενής της 4χρονης περιγράφοντας ανάλογο περιστατικό που ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες.

Πού οφείλετε η αύξηση των δαγκωμάτων από φίδια

Η περιπέτεια της μικρούλας δεν είναι η μόνη που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο που παρατηρείται φέτος οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

«Είναι οι κλιματικές αλλαγές καθαρά. Έγινε μια μεταβολή λόγω των καιρικών συνθηκών, ο καιρός είχε δείξει μια αστάθεια, δεν ξύπνησαν την κατάλληλη στιγμή γιατί είχε αστάθεια ο καιρός, οπότε χάσαμε έναν μήνα», είπε ο  Στέλιος Γερωνυμάκης, εθελοντής της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οδηγοί βρίσκουν φίδια όχι στην εξοχή, αλλά στα αυτοκίνητά τους στις πόλεις, ωστόσο και για αυτό υπάρχει εξήγηση.

«Αν δούμε ότι τα πιο πολλά περιστατικά είναι στην αρχή της εβδομάδας οφείλεται ότι στα Σαββατοκύριακα ο κόσμος φεύγει, καθημερινές επιστρέφει οπότε γίνεται αυτή η μεταφορά των ζώων. Μπαίνουν κατά λάθος σε όχημα οπότε μεταφέρονται χωρίς να το θέλουν στην πόλη», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην Ελλάδα έχουμε 7 είδη φιδιών που φέρουν δηλητήριο, με 5 από αυτά που ανήκουν στην οικογένεια της οχιάς, να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ