ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Εκλέγεται άμεσα νέος επικεφαλής της ΚΟ

Petite Perle 300×250

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ τη Δευτέρα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ο νέος, προσωρινός επικεφαλής. Η ονοματολογία για την ηγεσία του κόμματος, τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει και παίρνει.

Σύμφωνα την ΕΡΤ, έχουν ακουστεί πιο έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ονόματα της κυρίας Αχτσιόγλου, του κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χαρίτση και του κυρίου Τεμπονέρα ενώ υπάρχουν και άλλα ονόματα τα οποία έχουν ακουστεί.

Η παραίτηση του κυρίου Τσίπρα έχει πυροδοτήσει άμεσες εσωκομματικές διεργασίες. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες, πιθανώς την Κυριακή μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ άλλη πιθανή ημέρα μοιάζει η Τρίτη.

Αναλαμβάνει η Πολιτική Γραμματεία να είναι αυτή η οποία θα τρέξει τις συνεδριακές διεργασίες από τις οποίες θα προκύψουν και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου για το κόμμα. Εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η πρόταση για το συνέδριο, αν θα πρόκειται για ένα διαρκές συνέδριο, όπως λένε οι περισσότεροι, που θα αφορά πολύ σύντομες διαδικασίες για να τρέξει πολύ σύντομα και η εκλογή του προέδρου από τα μέλη.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον επικεφαλής, μεταβατικό επικεφαλής, ενόψει και της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και βεβαίως στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να «κλειδώσει» την προτεινόμενη εσωκομματική διαδικασία και να «κλειδώσουν» τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ