Κρήτη: Βαρύς ο πέλεκυς για τον 59χρονο που ασελγούσε σε βάρος της ανιψιάς του

Petite Perle 300×250

– Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της φρίκης

Βαριά "καμπάνα" επιφύλασσε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε έναν 59χρονο Κρητικό, ο οποίος δικάστηκε και τελικά καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις που φέρεται να τέλεσε σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του, την επιμέλεια της οποίας είχε αναλάβει, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Μετά από μια "μαραθώνια" διαδικασία η οποία ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 χθες τα ξημερώματα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 59χρονο θείο του 11χρονου κοριτσιού, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης (κατά συγχώνευση) 11 ετών.

Ο 59χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, ενώ του χορηγήθηκε – επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) – το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς. Εντούτοις, το αίτημα της υπεράσπισης για να χορηγηθεί στην έφεση του καταδικασθέντος αναστέλλουσα δύναμη απορρίφθηκε (κατά πλειοψηφία: 6-1) κι έτσι ο 59χρονος επιστρέφει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος άνδρας ανέφερε στην απολογία του ότι επουδενί δεν έκανε κακό στην ανιψούλα του.

Το χρονικό

Πέρυσι τον Φεβρουάριο, μετά την απολογία του στον ανακριτή Λασιθίου, ο 59χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί σθεναρά τις κατηγορίες περί ασελγών πράξεων. Εντούτοις, είχε προφυλακιστεί. Νωρίτερα είχε περάσει το κατώφλι του ανακριτή και το ίδιο το κοριτσάκι, το οποίο συνοδευόταν από κοινωνική λειτουργό, και το οποίο φέρεται να επανέλαβε τότε όσα ακριβώς είχε αναφέρει και μερικές ημέρες νωρίτερα στους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης είχαν δώσει τότε το "παρών" φίλοι του 59χρονου, οι οποίοι δήλωναν βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει κάνει αυτά που του αποδίδονται, καθώς κι ότι αγαπάει πάρα πολύ το παιδί.

Ανώνυμες καταγγελίες

Εξάλλου, πριν από περίπου 3,5 χρόνια είχαν γίνει ανώνυμες καταγγελίες ότι η 11χρονη ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, γεγονός το οποίο διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες που επισκέφτηκαν το σπίτι. Όπως αποκαλύφθηκε το τον Φεβρουάριο του 2022, από κοινωνική έρευνα που έλαβε χώρα σύμφωνα με πληροφορίες το 2020, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος όπου διαβιούσε η μικρή με τον θείο της έμοιαζε περισσότερο με αποθήκη παρά με σπίτι, ένα όχι ιδιαίτερα καθαρό μέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε τότε ότι το παιδί δεν μπορούσε να παρακολουθεί διαδικτυακά τα μαθήματα του σχολείου γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής, ενώ είχε ελάχιστες σχέσεις με παιδιά της ηλικίας της, καθώς τον περισσότερο χρόνο βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.

Επίσης, η έκθεση η οποία ουσιαστικά αφορούσε στην καταλληλόλητα των ανάδοχων γονέων φέρεται να κατέληγε στο ότι ο 59χρονος «χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην έκθεση αναφερόταν ακόμη ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι όπου διέμενε το παιδί με τον θείο του δεν θεωρούνται κατάλληλες, ωστόσο δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ