Σούπερ Λιγκ 2: Έρευνα για παράνομο στοίχημα και χειραγώγηση αγώνων

Petite Perle 300×250

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελία Αθηνών για παράνομο στοίχημα και χειραγώγηση αγώνων στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής, μετά από καταγγελία από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας των αυστριακών αρχών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση παραγόντων δύο ομάδων της Β´ Εθνικής καθώς και άλλων ατόμων που φέρονται να συνδέονται με παράνομο στοίχημα.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανετέθη στην Οικονομική Αστυνομία. Την Παρασκευή, αστυνομικοί της υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνες σε 20 σπίτια και επαγγελματικούς χώρους υπόπτων.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα δυο άτομα που φέρονται να μετέχουν στην διοίκηση των δύο ομάδων της Β´ Εθνικής όπως και άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα και αλλά πειστήρια από την επεξεργασία των οποίων εκτιμάται ότι θα προκύψουν απαντήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συγκροτηθεί κοινή ομάδα έρευνας (Joint Investigation Team) μέσω της ευρωπαϊκής Eurojust, ενώ έχει κατασχεθεί τεράστιος όγκος ψηφιακών πειστηρίων.

Η έρευνα αφορά χειραγώγηση αγώνων του πρωταθλήματος της Β εθνικής που μόλις ολοκληρώθηκε. Ειδικότερα, αφορά στα αδικήματα της χειραγώγησης, ξεπλύματος κ.α. καθώς και στο στήσιμο αγώνων και τον παράνομο στοιχηματισμό μέσω νόμιμων εταιρειών αλλά ενδεχομένως και κλειστού δικτύου.

Έχει κατασχεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

πηγή: www.kathimerini.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ