Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Κώστας Τασούλας

Petite Perle 300×250

Θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θα εκλεγεί ξανά πρόεδρος του Κοινοβουλιού από την Ολομέλεια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει αρχικά ο προσωρινός α' αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο πρόεδρο της Βουλής.

Ποιους προτείνουν τα κόμματα

Η ΝΔ θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί με 283ψήφους.

Για τις θέσεις των α', β' και γ' αντιπροέδρων, η ΝΔ θα προτείνει εκτός από τον Θανάση Μπούρα, ο οποίος παραμένει, τους Γιάννη Πλακιωτάκη και Γιώργο Γεωργαντά, στις θέσεις των Νικήτα Κακλαμάνη και Χαράλαμπου Αθανασίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Μερόπη Τζούφη θα μετακινηθεί στην Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ΚΚΕ θα προτείνει ξανά τον Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ η Ελληνική Λύση -σε αντίθεση με τη Βουλή της μιας ημέρας, που είχε προτείνει τον Κώστα Χήτα- θα δώσει τη σκυτάλη στον Βασίλη Βιλιάρδο.

Οι «Σπαρτιάτες» -τον υποψήφιο των οποίων δεν θα ψηφίσουν τα υπόλοιπα κόμματα και ως εκ τούτου δεν θα εκλεγεί- αναμένεται να προτείνουν τον Πέτρο Δημητριάδη και η Νίκη τον Γιώργο Αποστολάκη.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ