Θέλησε να αγοράσει μέσω internet αυτοκίνητο κι έχασε 3.000 ευρώ

Petite Perle 300×250

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες – 41χρονος είδε 1.400 ευρώ από τον λογαριασμό του να "κάνουν φτερά"

Με δύο νέα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης ασχολούνται οι αρχές στο Ηράκλειο, μετά από τις σχετικές καταγγελίες των θυμάτων που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη τα χρήματά τους.

Στην πρώτη περίπτωση μια 28χρονη θέλησε να αγοράσει ΙΧ αυτοκίνητο που βρήκε σε αγγελία στο διαδίκτυο. Αφού συνομίλησε με μηνύματα και τηλεφωνικά με τον πωλητή κατέβαλε το ποσό των 3.000 ευρώ και στη συνέχεια της εστάλη το παραστατικό. Όταν, όμως, ο πωλητής ζήτησε επιπλέον χρήματα, η νεαρή γυναίκα υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την αγοραπωλησία και πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι η απόδειξη που είχε στα χέρια της ήταν πλαστή. Τα χρήματά της ωστόσο, είχαν ήδη "κάνει φτερά".

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ένας 41χρονος στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, εισήλθε στο e-banking από ηλεκτρονικό υπολογιστή για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Το περιβάλλον, ωστόσο της ιστοσελίδας, του προκάλεσε περιέργεια γιατί του φαινόταν διαφορετικό. Στο μεταξύ, ωστόσο, είχαν χαθεί από τον λογαριασμό του 1.400 ευρώ.

Και τα δύο περιστατικά ερευνά η ΕΛΑΣ.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ