3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου: Μαθητές και επιστήμονες επιλύουν αληθινά προβλήματα

Petite Perle 300×250

Η σχολική χρόνια για τους μαθητές του τμηματος Δ3 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζιου αποπερατώθηκε με την πρωτότυπη και πρωτοπόρα συμμετοχή τους στο Διεθνές Μαθητικό Συνεδριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Connect, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των εργασιών τους.

Το συνεδριο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με επιστημονικά υπεύθυνο το πανεπιστήμιο The Open University του Λονδίνου στο ξενοδοχείο Ibis.

«Θέλοντας να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσω της επιστήμης, και όντας οι ίδιοι υποστηρικτές της ανοιχτής σχολικής εκπαίδευσης και της συμμετοχικής επιστήμης, παρακινήσαμε το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα connect, εμπλέκοντας οικογένειες, πανεπιστήμια, φορείς και επιχειρήσεις σε σχολικές δραστηριότητες», αναφέρει η δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, Μαίρη Κ. Οικονόμου, MSc στη Δημόσια Διοίκηση.

Πρόκειται για ένα 3ετες έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "Horizon 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του "Επιστήμη Με Και για την κοινωνία".

Σύμφωνα με την κα Οικονόμου, «σκοπός του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τα σχολεία να αυξήσουν την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των μαθητών στις Φυσικές Επιστήμες κάνοντας τη μαθησιακή διαδικασία πιο ανοικτή, συμμετοχική και διασκεδαστική. Οι εργασίες που πραγματωθήκαν εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, είχαν κυρίαρχο στόχο να προστεθούν στο πρόγραμμα σπουδών περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής στην επιστήμη εκτός της επίσημης εκπαίδευσης. Το θετικό πρόσημο όλων των παραπάνω είναι να γνωρίσουν οι μαθητές διαδραστικά και εμπειρικά, τι κάνουν οι επιστήμονες και να αντιληφθούν την επίδραση της επιστήμης στον κόσμο, παρακινώντας τους να σταδιοδρομήσουν στον επιστημονικό χώρο. Η επιστήμη λοιπόν είναι για όλους».

Κλείνοντας, ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους με τους οποίους είχε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια όσον αφορά τις εργασίες, την υλοποίηση και την παρουσίαση αυτών στο συνέδριο: Μαυράκη Αικατερίνη, ΠΕ70 ΕΑΕ και Παναγιωτάκη Φαίδων, ΠΕ11.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ