Κόμβος Ανόδου: Υπεγράφη η σύμβαση ξεκινά το έργο -Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Σε πανηγυρικό κλίμα έπεσαν το πρωί της Παρασκευής, οι υπογραφές για την έναρξη του σημαντικό έργου οδικής ασφάλειας του Γαζίου, που δεν είναι άλλο από τον κόμβο στο ύψους της Ανόδου, που σηματοδοτεί επί της ουσίας  και την έναρξη της εμβληματικής ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένα έργο που με αγωνία περιμένουν οι χρήστες της οδού σε ένα σημείο καρμανιόλα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 850 χιλιάδων ευρώ,  και χρηματοδοτείται από τον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο των  αντισταθμιστικών για το έργο του μεγάλου καλωδίου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας,  δήλωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τον δήμο Μαλεβιζίου, καθώς πρόκειται για ένα έργο  που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία και τη λειτουργικότητα του  μεγαλύτερου δικτύου του Δήμου.   

Ένα  έργο που έγινε χάρη  στην ομαδική  συνεργασία όλων, όπως σημείωσε, και τους ευχαρίστησε από καρδιάς με πρώτους από  όλους τη   Τεχνική Υπηρεσία, τη δημοτική ομάδα,  την αντιπολίτευση  για το  γόνιμο διάλογο για το έργο,  και τους δημότες που συμμετείχαν σε μια διαρκή διαβούλευση.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον ίδιο έγινε στην ΤΕΡΝΑ, και τον τεχνικό διευθυντή Ενεργειακών Έργων Γιάννη Στεφανάτο,   «που σε μια πολύ δύσκολη στιγμή  για τη μελέτη,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου και πληρώθηκε η  υδραυλική μελέτη  της Ελευθερίου Βενιζέλου και σήμερα έχουμε μια μελέτη πάνω στην οποία στηρίχθηκε όλη η ανάπλαση  συνολικά και χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για σύμβαση».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι εργοταξιακές-  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να ξεκινήσουν άμεσα  οι εργασίες με χρονοδιάγραμμα περαίωσης του έξι μήνες.

Το έργο ευθυγραμμίζεται επίσης με την Πράξη Εφαρμογής Αγ. Μαρίνας και το

εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως Γαζίου και περιλαμβάνει:

• Υδραυλικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης ομβρίων

μέσω υπόγειων σωληνωτών αγωγών

• Υπογειοποίηση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω.)

• Νέα οδοστρώματα

• Διαμόρφωση πεζοδρομίων με πρόβλεψη και σε όδευση ΑΜΕΑ

• Λωρίδα κίνησης ποδηλάτων

• Ζώνη φύτευσης

• Ζώνη αστικού εξοπλισμού

• Κεντρική νησίδα οδικής αρτηρίας

• Roundabout

• Κατακόρυφη και Οριζόντια Σήμανση

Ο κ. Μποκέας ενημέρωσε επίσης ότι είναι στον «αέρα» το  έργο για το  πρώτο τμήμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ελ. Βενιζέλου,  τα πρώτα 900 μέτρα και που είναι στην φάση του προσωρινού αναδόχου, ενώ στον «αέρα» είναι και ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα της Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος του Lidl. μέχρι και το σημείο που σύντομα θα ξεκινήσει το έργο που υπεγράφη σήμερα και ανάδοχος είναι η εταιρεία «Λυδάκης».  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ