Ο Λ. Αυγενάκης συναντήθηκε στο Λασίθι με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα

Petite Perle 300×250

Με παραγωγούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες και μελισσοκόμους, εκπροσώπους της φυτικής και ζωικής παραγωγής του νομού Λασιθίου, συναντήθηκε στη Σητεία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της τοπικής ΔΕΕΠ, Γιώργο Μπαρμπούνη.

Συζήτησαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους, αλλά και για τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.
"Η χαρά που δώσαμε σε 2.096 επιλαχόντες οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών, ύψους 77 εκ., ήταν η πρώτη, αλλά σημαντική νίκη στο δρόμο προς τον πρωτογενή τομέα του μέλλοντος", επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και τόνισε:"Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε αποφασιστικά, για να οδηγήσουμε κάθε κύτταρο του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε".!
Εδώ η σχετική ανάρτηση του κ. Αυγενάκη και φωτογραφικό υλικό:

"ΣΗΤΕΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε δυναμικά η εβδομάδα με μια εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους της φυτικής και ζωικής παραγωγής του Νομού Λασιθίου, δράση που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΕΠ Νομού Λασιθίου, Γιώργο Μπαρμπούνη.
Μαζί και με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, με τον οποίο προηγήθηκε συνάντηση σε ευχάριστο κλίμα, βρεθήκαμε με παραγωγούς, αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες και μελισσοκόμους, επαγγελματίες από το σύνολο του Νομού Λασιθίου και κάναμε μια πρώτη γνωριμία.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους. Δεσμευτήκαμε πως θα είμαστε σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Άλλωστε η εντολή του Πρωθυπουργού της χώρας μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι σαφής! Και ξεκινάμε ήδη, σταθερά και με στόχευση, τις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Η χαρά που δώσαμε σε 2.096 επιλαχόντες οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών, ύψους 77 εκ., ήταν η πρώτη, αλλά σημαντική νίκη στο δρόμο προς τον πρωτογενή τομέα του μέλλοντος. Και αυτό αποτυπώθηκε στο σύνολο των συνομιλητών μου οι οποίοι βλέπουν πως, από την πρώτη στιγμή, λαμβάνουμε μέτρα που βοηθούν πραγματικά τον τομέα τους και έχουν τη διάθεση να συνεργαστούμε σε βάθος τετραετίας για το καλό του τόπου.
Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε αποφασιστικά, για να οδηγήσουμε κάθε κύτταρο του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε!".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ