Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία «τον επόμενο μήνα», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μελετήσαμε το πώς θα μπορούσαμε να παρατείνουμε τη συμφωνία» για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα «πέραν της 17ης Ιουλίου», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι έγινε σε φορτισμένο κλίμα, καθώς η τουρκική ηγεσία φέρεται ενοχλημένη από τις δηλώσεις του ουκρανού προέδρου από την Μπρατισλάβα, και πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία.

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για έλλειψη ενότητας εντός του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Ουκρανίας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αντιπροσωπεύει «απειλή» για την παγκόσμια ασφάλεια.

Η αναφορά αυτή ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ερντογάν, ο οποίος επιμένει στο βέτο ως προς την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Στοκχόλμη για υποτιθέμενη επιεική στάση προς τους κούρδους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στο έδαφός της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ