Οι κτηνοτρόφοι για τη Μονή Οδηγητρίας

Petite Perle 300×250

Τι απαντούν με επιστολή τους όσοι ήδη βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση: "Δεν δηλώνουμε ούτε εκατοστό στρέμματος γης, δεν έχουμε πάρει ούτε σεντς"

Με επιστολή τους προς τα ΜΜΕ, οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τη Μονή Οδηγητρίας, απαντούν στην στοχοποίησή τους ως εξής:


"Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΎΣ
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η προσπάθεια στοχοποίησης των κτηνοτρόφων, που βρισκόμαστε σε δικαστική αντιπαράθεση με την Ιερά Μονή Οδηγήτριας με αποκλειστική ευθύνη γι'αυτό του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής, σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είναι μια ανέντιμη επιχείρηση λάσπης εναντίον μας που θα επιστρέψει γρήγορα στα μούτρα αυτών που τη συντηρούν και τη διακινούν.
Οι αρχές και οι αξίες που συνοδεύουν το βίο μας είναι απέναντι στη ρουφιανιά και το γκεσταμπιλίκι.
Ότι έχουμε να πούμε και να κάνουμε στη ζωή μας, το λέμε και το κάνουμε φανερά και ξάστερα.
Να ψάξουν λοιπόν αλλού για ρουφιάνους και καταδότες.
Ζητάμε κι εμείς να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και ζητάμε επιτακτικά να ξεμασκαρωθεί και να παρουσιαστεί  από τη Δημόσια Αρχή που επιλείπτεται της υπόθεσης,αυτός που έκανε την καταγγελία.

Σχετικά με τη συνέντευξη του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής και σε ότι μας αφορά:

1ον.Οι κτηνοτρόφοι που μας έχει στα δικαστήρια ο Ηγούμενος, δεν δηλώνουμε ούτε εκατοστό στρέμματος γης από τα κτήματα της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας, επειδή πολύ απλά,  δεν έχουμε τίτλο ενοικίασης για τα συγκεκριμένα στρέμματα από το 2020, που ο Ηγούμενος αποφάσισε να μας διώξει χωρίς λόγο και αιτία  από τα κτήματα της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας.
Και χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικίασης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κάνει δεκτή την αίτηση για χορήγηση επιδότησης.
Μακριά από εμάς λοιπόν οι επιδοτήσεις που έχουν αναφορά στα στρέμματα της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας.
Τα τελευταία 3 χρόνια, τα στρέμματα που σταμάτησε να μας ενοικιάζει ο Ηγούμενος, δηλώνονται από άλλους κτηνοτρόφους που έχουν στην κατοχή τους ενοικιαστήρια  αυτών των στρεμμάτων από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΩΚΌΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΎΜΕΝΟ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΜΆΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΈΣΗ ΜΕ  ΣΤΡΈΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ.

2ον. Η προσπάθεια να καλλιεργηθεί η εντύπωση στον κόσμο  ότι είμαστε καταπατητές των εκτάσεων της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας είναι το μεγαλύτερο και το πιο ανυπόστατο από τα ψέμματα που έχουν ακουστεί.
Τα 60, 100, 130 χρόνια που ενοικιάζουμε τις εκτάσεις αυτές, δεν δώσαμε ούτε εμείς, ούτε οι πρόγονοι μας, κανένα δικαίωμα ποτέ για να μας χαρακτηρίσουν καταπατητές και διεκδικητές της περιουσίας της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΎΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΈΣ, ΟΎΤΕ ΜΠΑΤΑΧΤΣΉΔΕΣ.
ΟΥΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ, ΟΎΤΕ ΕΓΕΊΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΌΣ ΕΊΔΟΥΣ ΑΞΊΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΤΗΣ ΙΕΡΆΣ ΜΟΝΉΣ ΟΔΗΓΉΤΡΙΑΣ και παράλληλα έχουμε τηρήσει στο ακέραιο τις οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντι σε αυτήν.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε για να δείξουμε οτι τιμάμε την εκατονταετή και πάνω σχέση μας με την Ιερά Μονή, ότι τα τελευταία τρία χρόνια που μας διώκει δικαστικά ο Ηγούμενος, εμείς καταβάλουμε κανονικά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.-χωρίς να μας έχει κάνει ενοικιαστήριο ο Ηγούμενος-το αντίτιμο του αντίστοιχου ενοικίου που πληρώναμε μέχρι το 2020 που είχαμε τίτλο ενοικίασης των κτημάτων της Ιεράς Μονής.
Ξέρετε κανένα καταπατητή που αναγνωρίζει το δικαίωμα ιδιοκτησίας στον αντίδικο του και του καταβάλει αντίτιμο ενοικίου στο Ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων;
Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι θεματοφύλακες, οι φρουροί της κτηματικής περιουσίας της Ιεράς Μονής.

Τέλος, για να γνωρίζει όλος ο κόσμος, γιατί επιμένουμε ότι διωκόμαστε άδικα από τον Ηγούμενο;
Η Ιερά Μόνη σκέφτεται να αξιοποιήσει την περιουσία της διαφορετικά και να εγκαταστήσει  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η θέση μας ήταν και παραμένει απέναντι σε αυτήν την πρόθεση της Ιεράς Μονής, ότι η παρουσία μας δεν επηρεάζει τις όποιες επενδύσεις.
Και εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να βόσκουμε τα ποίμνια μας και οι επενδύσεις να γίνουν.
Ζητάμε από τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπισκόπο Κρήτης,  να σταματήσουν με απόφαση τους τη δικαστική μας δίωξη από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας.
Να σταματήσουν τη δικαστική δίωξη του ποιμνίου της Εκκλησίας.
Η αγάπη του Θεού δίνεται και πρέπει να συνεχίσει να δίνεται, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

ΔΙΩΚΌΜΕΝΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΗΓΟΎΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ". 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ