Θεσσαλονίκη: Από κλιματιστικό ξεκίνησε η πυρκαγιά στην ιδιωτική κλινική

Petite Perle 300×250

Από μονάδα κλιματισμού φαίνεται ότι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην ιδιωτική κλινική επί της οδού Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Βιοκλινικής.

Ο Ιωάννης Βλασσόπουλος, εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ακόμη διερευνωνται, όμως το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει «από την κλιματιστική μονάδα η ποια ήταν εκτός της κλινικής, αλλά ακόμη είναι νωρίς για να το επιβεβαιώσουμε». «Είχαμε ένα ατυχές περιστατικό, μία μικρή εστία η οποία κατασβέστηκε άμεσα με παρέμβαση δική μας, την λειτουργία των συστημάτων πυρασφάλειας και την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής. Το προσωπικό και οι ασθενείς μας είναι όλοι ασφαλείς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους ανθρώπους μας οι οποίοι έδρασαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασσόπουλο, έγιναν συνολικά τέσσερις διακομιδές από την κλινική σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.«Ο λόγος που έγιναν είναι κυρίως ασφαλειας και όχι κινδύνου. Το κτήριο λειτουργεί κανονικά και αν υπάρχουν λόγοι διακομιδών εντός της ημέρας θα το παρακολουθήσουμε. Στην κλινική την ώρα της πυρκαγιάς υπήρχαν περίπου 150 άτομα: ασθενείς, προσωπικό και συνοδοί», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης.

kliniki3

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον ημιόροφο της ιδιωτικής κλινικής και συγκεκριμένα στην μονάδα αποστείρωσης, ενώ περισσότερα από 40 άτομα, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, απομακρυνθηκαν από την πυροσβεστική και οδηγήθηκαν σε ασφαλείς χώρους.

Ο υποστράτηγος και Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Καρασαββίδης, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση.

«Στις 08:43 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε κλινική στην οδό Μητροπόλεως στον ημιώροφο και συγκεκριμένα στη μονάδα αποστείρωσης. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με 10 οχήματα εκ των οποίων δύο ειδικά, με 30 πυροσβέστες και τέσσερα βοηθητικά οχήματα. Άμεσα κατασβήσαμε την πυρκαγιά και έγινε ομαλά και με ασφάλεια η μεταφορά πάνω από 40 ατόμων -ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού- σε ασφαλείς χώρους», τόνισε.

kliniki2

«Στο τέλος μεταφέραμε και μία ασθενή από τον τρίτο όροφο με χρήση φορείου που είχε κάνει μία μικροεπέμβαση. Την κατεβάσαμε από το κλιμακοστάσιο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ», πρόσθεσε και είπε πως «η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην καλή συνεργασία με το προσωπικό της κλινικής», ανέφερε. Πρόσθεσε, δε, πως "αν και η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, μιλάμε για μια κλινική με εννέα ορόφους με αρκετά πυροδιαμερίσματα στους χώρους της κλινικής. Όμως, ορισμένοι από τον φόβο τους άνοιξαν τις πόρτες της πυρασφάλειας και έτσι εισχώρησε ο καπνός στο υπόλοιπο κτήριο. Αερίσαμε και ελέγξαμε όλους τους χώρους. Όλα πήγαν καλά".

Ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ότι η μεγάλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και με άψογη συνεργασία των Αρχών που κινητοποιήθηκαν και το βασικό είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

«Μιλάμε για μία κλινική πολυώροφη, με πολλές ειδικότητες. Υπάρχει πολύς κόσμος που νοσηλεύεται και έρχεται ή για μια μέρα ή για μια εξέταση. Σήμερα συγκεκριμένα στο κτήριο βρίσκονταν 70 άτομα -ασθενείς και επισκέπτες- και τουλάχιστον 20 γιατροί, συν όλο το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, αρκετοί γιατροί που είχαν ρεπό ήρθαν για να βοηθήσουν», είπε από πλευράς της η διευθύντρια ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

«Θέλω να εξάρω την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν έξι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκ των οποίων δύο κινητές μονάδες και δύο μηχανές. Το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και όλα τα νοσοκομεία της πόλης πλην του εφημερεύοντος, μήπως χρειαστεί, κάτι που δεν έγινε», τόνισε.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ