Μουσείο El Greco- έκθεση αγιογραφίας

Petite Perle 300×250

Δείτε την ανακοίνωση για την έκθεση:

Έκθεση αγιογραφίας ξεκινά σήμεραΣάββατο 15 Ιουλίου, στο μουσείο El Greco στο Φόδελε, της αγιογράφου- εικαστικού Ελένης Αντωνακάκη. Θέμα της έκθεσης, η Παναγία, το πρόσωπο που ίσως αποτελεί το πιο αγαπημένο και τιμημένο της ορθοδοξίας. Λίγα μέτρα πιο πάνω από την Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας του Φόδελε φιλοξενούνται λοιπόν από σήμερα εικόνες της Παναγίας, σε μορφές ανέγνωρες, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης.

Λίγα λόγια από την κα Αντωνακάκη για την έκθεση:

Το ταξίδι της Παναγίας μας συνεχίζεται.

Οι «Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας» αρχίζοντας από το Νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας μας το Καστελλόριζο, κάνοντας μια στάση στην Αθήνα και το Πολεμικό Μουσείο, ταξίδευσαν βόρεια σε μια υπέροχη πόλη με τη δίκη της ιστορία, την Καβάλα, στην συνέχεια είχαν την τιμή να παρουσιαστούν στο εμβληματικό μουσείο του μεγάλου μας Νικου Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, η πανέμορφη και μοναδική πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη Σύρου και το Πνευματικό της Κέντρο στην αίθουσα τέχνης Εμμ. Ροΐδη ήταν ο επόμενος σταθμός.

Τώρα ήρθε η στιγμή του μουσείου του Ελ Γκρέκο στο Φόδελε του νομού Ηρακλείου από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου. Την Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και ενδιαφέρουσες ομιλίες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, σας περιμένουμε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ