Χιλιάδες πιστών τίμησαν και φέτος την Αγία Μαρίνα επί της ΕΟ στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Χιλιάδες πιστών συρρέουν και φέτος στη χάρη της Αγίας Μαρίνας προκειμένου ν' ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στο ναό της επί της Εθνικής Οδού στο ύψος του Γαζίου.

Με ευλάβεια και κατάνυξη άνθρωποι κάθε ηλικίας τίμησαν και φέτος την αγαπημένη Αγία της Κρήτης.

Μωρά σε καρότσια, γονείς που κρατούσαν από τα χέρια τα μικρά παιδιά τους μεταλαμπαδεύοντας τη χριστιανική πίστη, ηλικιωμένοι με λουλούδια και βασιλικούς στα χέρια, αρτοκλασίες, λάδι και πρόσφορα προσήλθαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, να ζητήσουν τη βοήθεια της Αγίας ή να την ευχαριστήσουν για ένα ακόμα θαύμα της.

Ειδικά η Αγία Μαρίνα που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού συγκεντρώνει εκατοντάδες οδηγούς που σταματούν για να ανάψουν ένα κερί στη χάρη Της ή για να εκπληρώσουν το τάμα τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Αγία που «βρέθηκε» σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμβολή των ανδρών της Αστυνομίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία τόσο στην Εθνική οδό με τα δεκάδες οχήματα, τους πεζούς που έφτασαν με τα πόδια, αλλά και πέριξ του Ιερού Ναού.

Τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ.  Μεθόδιος Βερνιδάκης, όσο και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και αύριο το πρωί σημειώνεται το αδιαχώρητο στην εκκλησία με τους πιστούς να καταφθάνουν από κάθε γωνιά του Ηρακλείου, άλλοι περπατώντας μεγάλες αποστάσεις κι άλλοι με αυτοκίνητα που γεμίζουν τόσο την άκρη της Εθνικής οδού όσο και τους δρόμους και τις ανοικτές εκτάσεις πέριξ του ναού.

Αυτό που φέτος παρατηρήσαμε και αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι και νέες βοηθούν τόσο στα κεριά, όσο και στις αρτοκλασίες που φέτος στον Αρχιερατικό Εσπερινό ξεπέρασαν τις 200.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

 7:00 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ.

    7:30 μ.μ. Ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση   της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, προεξάρχοντος του           Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου, κ. Κυρίλλου Χριστοφή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ