Κίνα: Το θερμόμετρο άγγιξε τους 52.2 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στην ιστορία

Petite Perle 300×250

Καθώς οι επικίνδυνες θερμοκρασίες σαρώνουν την Ασία, η Κίνα κατέγραψε προσωρινά την υψηλότερη θερμοκρασία της στην ιστορία. H θερμοκρασία έφτασε τους 52,2 βαθμούς Κελσίου στο Σανμπάο της επαρχίας Σιντζιάνγκ σήμερα – που είναι 1,7 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ.

Σε μία ένδειξη του πόσο ακραία έχουν γίνει τα καιρικά φαινόμενα έχουν περάσει μόνο έξι μήνες από τότε που η Κίνα έσπασε το ρεκόρ της για τη χαμηλότερη θερμοκρασία (-53 βαθμοί Κελσίου). Τον Ιανουάριο το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της χώρας επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ των -52,3 C, που σημειώθηκε το 1969, είχε καταρριφθεί στο Mohe, στη βόρεια Κίνα.

Κίνα: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών με τη χώρα να «βράζει» - Οριακά το δίκτυο  ηλεκτροδότησης | Ειδήσεις

Η νότια Κίνα προετοιμάζεται για τον τυφώνα

Την ίδια στιγμή η σφοδρή τροπική καταιγίδα Ταλίμ αναμένεται να φτάσει στη στεριά ως τυφώνας στην Κίνα σήμερα το απόγευμα (17/7), λένε οι μετεωρολόγοι. Η ένταση της καταιγίδας αναμένεται να γίνει ισχυρός τυφώνας μέχρι να χτυπήσει τη νότια ακτή από το Γκουανγκντόνγκ έως το Χαϊνάν.

Οι επαρχίες της Νότιας Κίνας ακυρώνουν πτήσεις, ανακαλούν πλοία και προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για το Ταλίμ.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης καιρού με κωδικοποίηση τεσσάρων επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο το πορτοκαλί είναι ο δεύτερος υψηλότερος συναγερμός. Ο Ταλίμ πρόκειται να είναι ο τέταρτος τυφώνας φέτος, αλλά ο πρώτος που θα φτάσει στην Κίνα, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ