Συναγερμός στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση από τις εφιαλτικές πυρκαγιές

Petite Perle 300×250

Σε συναγερμό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των εφιαλτικών πυρκαγιών η κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να τονίζει ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπονται η προστασία των περιουσιών, των υποδομών και η προστασία των εκτάσεων.

«Οι αποζημιώσεις όσων επλήγησαν αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε κανένας συμπολίτης να βρεθεί απροστάτευτος. Μόλις ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση θα προχωρήσει το κράτος στις δέουσες καταβολές, δεν θα υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» τόνισε.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η αντιπολίτευση, κριτική που επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα της πρόληψης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επικεφαλής κλιμακίου, αποτελούμενου από τον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΕ, Γιώργο Βασιλειάδη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος μετέβη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Δήμαρχο Χρήστο Γκίνη και κατοίκους και πρότεινε άμεσες δράσεις σε τρεις άξονες.

Στις καμένες περιοχές της Σαρωνίδας βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Δήμαρχο και μέλη της πολιτικής προστασίας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης καθώς και του ευρωπαϊκού μηχανισμού προστασίας.

Ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο του στα Νέα τονίζει πως «Η "πρόληψη " παραμένει άγνωστη λέξη για κράτος και κυβέρνηση, που περιορίστηκαν ξανά στα μηνύματα "τρέξτε να σωθείτε " στα κινητά των κατοίκων και στην συνήθη επίκληση των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων" και του βολικου άλλοθι της "κλιματικής κρίσης ", χωρίς, όμως, να κάνουν τίποτα για αυτό».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με παρέμβαση του σημειώνει πως δεν συγχωρούμε την κυβέρνηση για τα εγκληματικά της λάθη και ζητά εξηγήσεις για το πρόγραμμα Αιγίς: «Ρωτάμε γραπτώς και ζητάμε στοιχεία,το 1.7 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα Αιγίς για τα μέσα πυρόσβεσης που ανακοίνωσαν πέρσι που πήγαν;»

πηγή: www.ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ