Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Petite Perle 300×250

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η έναρξη των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα. Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο σημειώνεται πως φέτος έχει αρχίσει και «τρέχει» ο «Κοινωνικός Τουρισμός» έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα δύο προγράμματα επιδότησης διακοπών, δεν μπορούν να έχουν κοινούς δικαιούχους καθώς όλοι όσοι έχουν λάβει εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για τη σεζόν 2023/24 αυτομάτως δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο «Τουρισμός για όλους».

Το πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Δικαιούχοι είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν και πέρυσι, το ποσό της άυλης ψηφιακής κάρτας μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσίας διαμονής είναι άμεση, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ