Γιώργος Αλεξάκης: Το Ηράκλειο να γίνει προορισμός και όχι «σταθμός»

Petite Perle 300×250

Τα περιθώρια ανάπτυξης του Τουρισμού στο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να μην αποτελεί μόνο «σταθμό» ή «πέρασμα» για τουρίστες και επισκέπτες, συζήτησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη, ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο», υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης.

Ο Γ.Αλεξάκης ανέλυσε στον κ.Κοκολάκη τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης «ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο» για τον Δήμο Ηρακλείου, για την πόλη Ηρακλείου αλλά και την ύπαιθρο που, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «έχει όλα «προσόντα» για να προσελκύσει θεματικό τουρισμό και τις 4 εποχές του χρόνου». Παράλληλα συζητήθηκαν αναλυτικότερα και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί και με βάση τις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες εντός και εκτός χώρας, αλλά εστίασαν και στις μεγάλες παρεμβάσεις και τα έργα που έχει ανάγκη το Ηράκλειο.

Ειδική αναφορά έγινε στη σημαντική πρωτοβουλία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την εκπόνηση – για πρώτη φορά – έρευνας αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με τα αποτελέσματα να εκτιμάται ότι σίγουρα θα τροφοδοτήσουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων επίσης ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο και ταυτόχρονα για τον κρίσιμο και σημαντικό ρόλο τους στο «πρόσωπο» του Τουρισμού μας προς τους επισκέπτες μας. Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

πηγή: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ